Puig adverteix que a Espanya no hi pot haver competència fiscal entre autonomies

El president de la Generalitat llança una crítica velada al pla que ha anunciat Díaz Ayuso a Madrid per a abaixar els impostos.

VÍDEO | Puig adverteix que a Espanya no hi pot haver competència fiscal entre autonomies

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat aquest dijous, sense mencionar-lo explícitament, el pla de la nova presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, de dur a terme la major baixada d'impostos de la història, tal com va anunciar en el discurs d'investidura. Considera que trenca la igualtat entre les comunitats autònomes i ha advertit que a Espanya no hi pot haver competència fiscal entre autonomies.

"És absolutament irresponsable sotmetre la política fiscal a una sort de rebaixes d'estiu que, finalment, només produeixen una major discriminació, major desigualtat, i major impossibilitat que tinguem un Estat coherent", ha lamentat el cap del Consell. Considera que la política fiscal que ha anunciat Díaz Ayuso a Madrid "és vella, està caducada i quan es va aplicar a la Comunitat Valenciana va significar retallades i una agressivitat fiscal inassumible". 

Al seu parer, el que cal és negociar alhora i "amb serietat" tant el finançament autonòmic com una futura reforma fiscal per a "enfortir l'estat del benestar". Per últim, ha criticat el "procés real de recentralització" que, segons diu, s'ha produït a Espanya en els últims anys, perquè això té "beneficiaris, des de la perspectiva territorial, i perjudicats".

També et pot interessar

stats