Puig acusa el PP de fer una oposició "irresponsable" entorpint l'arribada dels fons europeus

La Comunitat Valenciana rebrà 103 milions d’euros per a la modernització dels regadius del fons del pla de recuperació i resilència del govern espanyol

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest divendres
El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest divendres / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana rebrà 103 milions d'euros per a modernitzar el regadiu. Són fons del pla de recuperació i resiliència del govern espanyol que s'han anunciat aquest divendres en la presentació d'un conveni per millorar els regadius de la Vall d'Uixó, Llíria i de la Séquia Reial del Xúquer.

En aquesta presentació, el cap del Consell ha defensat aquests fons i també la seua distribució entre comunitats, davant del recurs presentat pel govern de la Comunitat de Madrid davant el Tribunal Suprem pel repartiment "arbitrari" dels fons europeus a les comunitats autònomes.

Per a Puig, el PP fa una oposició irresponsable. "No és tolerable que el PP no haja ajudat en cap moment i que estiga permanentment entorpint l'arribada dels fons per a la recuperació".

"No és tolerable que el PP no haja ajudat en cap moment i estiga permanentment entorpint els fons per a la recuperació" Ximo Puig - President de la Generalitat

En el cas de la Comunitat Valenciana, el cap del Consell ha assenyalat que aspiren a accedir als fons que els correspon presentant projectes viables, "com aquest del pla de regadiu, on som la segona comunitat més beneficiada perquè tenim més regadiu, i Andalusia la primera".

Així, ha recordat que al principi de la pandèmia quan es van distribuir 16.000 milions, la Comunitat de Madrid va ser la més beneficiada "perquè va tindre un major impacte de la pandèmia i així ho vam reconéixer".

És per això que Puig considera "indignant la posició de Madrid que es beneficia de l'efecte capitalitat i que té l'únic interés d'enfrontar i de fer oposició al govern d'Espanya i no defensar als seus ciutadans".

Es tracta, segons el president, d'una "polèmica artificial" feta en un context electoral, ja que el PP, tant el nacional com el de la Comunitat Valenciana, "estan en permanent campanya electoral defensant interessos partidistes". Puig afirma que aqueixa posició suposa "trair l'interés general" i un partidisme "amoral".

També et pot interessar

stats