Puig aborda els plans financers i la publicitat institucional en la primera sessió de control

El cap del Consell es pronunciarà sobre les mesures contra la ludopatia i les repercussions de les generals del 10N.

Ximo Puig en el ple extraordinari celebrat ahir a les Corts
Ximo Puig en el ple extraordinari celebrat ahir a les Corts / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, respon aquest dijous a les preguntes dels grups parlamentaris en la primera sessió de control la legislatura. La situació financera de la Generalitat i les iniciatives previstes per a gestionar les arques públiques marcaran bona part de la intervenció del cap del Consell, així com la despesa de 20 milions d’euros en publicitat institucional invertits en els últims quatre anys per la Generalitat. 

A més d'aquesta qüestió, per la qual s’interessa Vox, la formació de José María Llanos anirà més enllà i demanarà explicacions a Puig pels 43.000 euros de publicitat que va pagar la Generalitat a un periòdic anglés. Pel que fa a Unides Podem, li plantejarà al president les conseqüències de les eleccions del pròxim 20 de novembre. 

D’altra banda, Ximo Puig haurà de pronunciar-se sobre la situació econòmica i financera de la Comunitat Valenciana, ja que així li ho demanarà la popular Isabel Bonig. També en clau econòmica, el cap del Consell detallarà com repercutirà la retallada de més de 450 milions d’euros que ha anunciat el Ministeri d’Hisenda. Puig respondrà així a una pregunta de Ciutadans. 

Compromís també s’interessarà en la sessió de control del dijous per les mesures previstes pel Consell davant l’augment de les cases d’apostes i “l’alarmant increment” de la ludopatia, especialment entre els joves. 

La sessió de control d’aquest dijous se celebra després del primer ple ordinari de la legislatura, celebrat aquest dimecres, i en què es va aprovar una proposició no de llei per a crear una estratègia autonòmica sobre la prevenció de les agressions sexuals o la recuperació del dret civil valencià.

També et pot interessar

stats