El PSPV tornaria a guanyar a la Comunitat Valenciana i doblaria al PP, segons el CIS

Unides Podem, amb un 13,8%, avançaria Vox i se situaria com a tercera força.

Paperetes de les eleccions, en una imatge d’arxiu
Paperetes de les eleccions, en una imatge d’arxiu

El PSPV-PSOE continuaria sent la força més votada a la Comunitat Valenciana, amb un 31,4% dels vots (3,6 punts més que en les eleccions generals del 10 de novembre). Així, doblaria en percentatge de vots al PP, que repetiria en segon lloc, però amb el 15,1%, 8,1 punts menys que el 10N. Així ho recull el baròmetre del CIS de desembre.

Segons el CIS, Vox perdria la condició de tercera força que va aconseguir en els comicis de novembre, ja que recaptaria el 10,7% dels vots (enfront del 18,6% de fa dos mesos), i passaria al quart lloc. D’aquesta manera, intercanviaria la posició amb Unides Podem, que aconseguiria el 13,8% dels sufragis, un percentatge bastant similar al de novembre (13,5%).

Ciutadans es manté i Més Compromís cau

Ciutadans tornaria a ser la cinquena força valenciana, amb un 7,1% dels vots (similar al 7,8% de novembre) i Més Compromís repetiria com a sisena, encara que aquesta vegada obtindria el 4,6% dels sufragis, enfront del 7% de fa dos mesos.

D’aquesta manera, el bloc progressista sumaria el 49,8% dels vots, enfront del 48,3% que va reunir el passat 10 de novembre, mentre que el bloc conservador aconseguiria el 32,9% dels sufragis, quan fa dos mesos va superar a l’esquerra en acollir el 49,6%.

Panorama semblant al 10N a Espanya

A nivell estatal, el primer baròmetre amb estimació de vot des de les eleccions generals, manté el mapa electoral dels comicis del 10 de novembre, encara que amplia en un punt l’avantatge del PSOE, que puja tres dècimes.

El PSOE continuaria sent la primera força amb el 28,3%, amb un avantatge de 8,3 punts respecte del PP, al qual se li calcula un suport del 20%.

També et pot interessar

stats