El PSPV suspén les primàries a l'alcaldia d'Alacant

Fonts del partit justifiquen l'ajornament del procés en el "clima de crispació" que s'ha generat arran la presentació de les candidatures.

Les direccions del PSOE i del PSPV han decidit suspendre sense data les primàries a l'alcaldia d'Alacant
Les direccions del PSOE i del PSPV han decidit suspendre sense data les primàries a l'alcaldia d'Alacant

Les direccions del PSOE i del PSPV han decidit suspendre sense data les primàries per a triar el candidat que encapçalarà la llista municipal per Alacant en les pròximes eleccions de 2019. Fonts del partit han justificat la suspensió en el "clima de confrontació" que s'ha generat. A més, també han explicat que aquest clima no és "el més adequat" per a afrontar un procés del que hauria d'eixir "la millor candidatura" a l'alcaldia d'Alacant per a les eleccions municipals. 

En total s'hi van presentar tres candidatures, la d’Eva Montesinos, la d’Andrés García Trillo i la polèmica candidatura de José Asensi que compta amb el suport de l’històric dirigent Àngel Franco, i a qui els altres candidats han acusat d’incomplir el reglament de primàries. Des del partit han insistit que amb aquesta suspensió es pretén buscar solucions i donar temps per a generar un context que reforce el projecte. 

El calendari de primàries aprovat pels socialistes valencians per a designar els caps de llista municiapls de més de 50.000 habitants contemplava, en el cas de la ciutat d'Alacant, la presentació de precandidatures entre el 2 i el 6 de novembre i la recollida d'avals del 7 al 13 de novembre. 

La jornada de votació estava prevista en primera volta per al 16 de desembre, i en segona volta, el 23 de desembre, per tal que el 29 de desembre es produïra la proclamació de la candidatura guanyadora.

També et pot interessar

stats