El PSPV s'imposa a Alcoi per només 23 vots i un regidor de diferència al PP i tindrà marge per a formar un tripartit de progrés

El candidat socialista Antonio Francés perd tres regidors, però podria sumar amb Compromís i Guanyar Alcoi

El PSPV ha guanyat les eleccions a Alcoi, on el PP continua com a segona força
El PSPV ha guanyat les eleccions a Alcoi, on el PP continua com a segona força / À Punt NTC

El PSPV-PSOE ha guanyat les eleccions a Alcoi per una dècima (29,7% sobre el 29,6% del PP) en uns disputadíssims comicis municipals en què la victòria s'ha substanciat per 23 vots de diferència. Guanya el socialista Antonio Francés, amb menys regidors que el 2019 —nou sobre els dotze obtinguts llavors— i un marge mínim, però suficient, per a intentar formar un govern de progrés.

L'objectiu ja l'ha avançat públicament el candidat socialista, que podria sumar els seus nou regidors amb els de la llista de Compromís que comanda Àlex Cerradelo (tres) i la de Guanyar Alcoi (dos), de Sergi Rodríguez. De l'eventual coalició a tres resultarien catorze regidors, que superarien els onze que sumen PP (huit) i Vox (tres).

Tot i doblar la representació (de quatre a huit regidors), el Partit Popular de Carlos Pastor ha quedat com a segona força, a només una vintena de vots de distància del candidat del PSPV. La diferència s'ha substanciat en un regidor menys.

Per la seua banda, Vox n'ha triplicat la representació respecte del 2019, passant d'un a tres regidors, gràcies als 3.179 suports aconseguits per la candidatura de David Abad.

També et pot interessar

stats