El PSPV remarca la unitat d'acció dins del Botànic per a tractar de deixar arrere setmanes de diferències

El secretari d'organització parla de bon to en la reunió entre Puig i Oltra, i diu que el govern és un "model d'èxit".

El PSPV remarca la unitat d'acció dins del Botànic per a tractar de deixar arrere setmanes de diferències
El PSPV remarca la unitat d'acció dins del Botànic per a tractar de deixar arrere setmanes de diferències

El secretari d'organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha parlat aquest dijous en Les notícies del matí de la reunió mantinguda dimecres durant més de tres hores entre el president del Consell, Ximo Pug, i la vicepresidenta primera, Mónica Oltra. Muñoz ha defensat el bon to i l'entesa entre els líders del PSPV i de Compromís, socis del govern de la Generalitat, i ha defensat el model del Botànic com un "èxit". El responsable socialista ha assegurat que la reunió és "habitual" i estava prevista dins del seguiment del pacte del Botànic. Ha avançat que n’hi ha una altra prevista a principi d'any. A pesar d'això, Muñoz ha admés que hi ha discrepàncies però les emmarca dins de la normalitat i remarca que el govern té capacitat d'arribar a acords.

"Molt positiva", ha resumit preguntat per la reunió mantinguda aquest dimecres a la seu de Compromís. "El fet que el president i la vicepresidenta parlen dona normalitat a un govern que és un model d'èxit", ha remarcat el responsable d'organització del PSPV-PSOE. Muñoz sí que ha admés que la reunió es va anunciar públicament pel context que existia (en referència a les diferències públiques evidenciades) però també ha deixat clar que els equips de treball del govern han treballat amb normalitat en tot moment.

Muñoz sí que ha admés que ell no hauria mostrat les diferències com ho ha fet Oltra, entre altres qüestions perquè, ha dit, "és donar munició" a l'oposició. Però considera que la situació en el govern valencià s'ha reconduït. I preguntat pel retard d'un mes en la convocatòria de la reunió, ha defensat que cal fer-les en el moment adequat perquè "s'havien reposat els comentaris i és més fàcil que al final el resultat siga l'adequat, com ha passat".

"Som un projecte polític i transformador que aprovarà per sisé any consecutiu els seus pressupostos", ha remarcat com a argument del que qualifica d'unitat d'acció. Sobre les diferències de criteris al voltant del pressupost, Muñoz ha comprés que hi haja conselleries que voldrien més pressupost, però ha afegit que cal reforçar els serveis públics i aspectes com la sanitat.

Muñoz ha defensat els pressupostos de 2021 i ha demanat expressament al PP que participe igual que ho està fent Ciutadans.

També et pot interessar