El PSPV reitera que l’acció promocional amb ‘The Guardian’ es va fer conforme a la llei

Vox anuncia que estudia portar als tribunals l'acció promocional per "presumpta corrupció".

Entrevista al president de la Generalitat, Ximo Puig, en 'The Guardian'
Entrevista al president de la Generalitat, Ximo Puig, en 'The Guardian'

El PSPV insisteix que l’acció promocional que va contractar la Generalitat al diari britànic The Guardian es va fer “conforme a la llei” i en un context marcat pel Brexit. Valoren la polèmica entorn de l’entrevista del president Ximo Puig com a “absolutament estèril”, mentre que Vox ha anunciat que està estudiant amb els seus serveis jurídics portar-la als tribunals.

El diputat socialista a les Corts i secretari d’organització del PSPV, José Muñoz, ha manifestat que es va contractar aquesta acció publicitària “positiva” davant les relacions econòmiques que manté amb la Comunitat Valenciana i Regne Unit. Dins d’aquesta acció, que va costar 43.000 euros segons el portal de transparència de la Generalitat, va haver-hi una entrevista al “representant de la ciutadania valenciana triat democràticament”, per la qual cosa ha valorat que la seua opinió és important i “no ha de ser objecte d’estranyesa”. Muñoz ha subratllat que les accions promocionals de representants polítics als mitjans de comunicació “és la tònica habitual”. “Estem molt tranquils, és un més dels atacs contra el president”, ha dit.

La portaveu de Vox al parlament autonòmic, Ana Vega, ha apuntat que aquest podria ser, al seu judici, un cas de “presumpta corrupció” pels suposats delictes de “suborn, frau i tràfic d’influències, perquè el president és perfectament coneixedor que no pot adjudicar un contracte de 43.000 euros a un contractista que li va regalar una entrevista”. “És una qüestió molt greu que els nostres serveis jurídics estan estudiant ja i, si escau, que jo pense com a jurista que sí, derivarem a seu judicial”, ha apuntat.

També et pot interessar

stats