El PSPV recupera la Diputació de Castelló 24 anys després

Els populars es mantenen a Alacant, i València continuarà tenint un govern provincial format per forces d’esquerres.

El PSPV recupera la Diputació de Castelló 24 anys després

Els resultats de les municipals decideixen també la composició de les diputacions provincials, fet que en la província de Castelló ha suposat recuperar un govern socialista 24 anys després. El PP mantindrà la Diputació d’Alacant, i la de València tornarà a estar en mans del PSPV-PSOE, amb el suport de Compromís.

Amb vora el 37% de les paperetes, el PSPV-PSOE obté a la corporació de Castelló dotze diputats, un més que el PP. Compromís i Ciutadans mantenen els seus dos representants, i Podem, que en les passades eleccions va concórrer amb les sigles Castelló en Moviment, perd el que tenia.

La Diputació de València tornarà a estar quatre anys més en mans de les forces d’esquerra. El PSPV ha sigut la força més votada amb el 30% dels vots, escenari que li dona una representació de tretze diputats i podria tornar a situar Toni Gaspar en la presidència, això sí, amb el suport dels cinc que ha obtingut Compromís, com ja va ocórrer fa quatre anys. El Partit Popular passa a ser la segona formació més votada i obté huit representants, mentre que Esquerra Unida i Podem desapareixen de l’ens provincial. Hi entra el partit de Jorge Rodríguez, La Vall ens Uneix, i Vox, els dos amb un diputat. Ciutadans passa de dos diputats a tres.

La Diputació d’Alacant continuarà en mans del Partit Popular, però necessita el suport de Ciutadans i de Vox si finalment entra a la corporació. En aquesta província, el PSPV ha guanyat amb quasi el 32% dels vots, però els populars han aconseguit més vots en ciutats importants com ara Alacant, Benidorm, Torrevella, Oriola i Ibi. Amb quasi tota probabilitat, el president serà el número dos per les llistes d’Alacant, Carlos Mazón, encara que el favorit de Génova és el president actual César Sánchez, que ha sigut elegit regidor a Llíber.

També et pot interessar

stats