El PSPV reclama a Hisenda més recursos per a combatre el dúmping fiscal

La formació ha presentat a les Corts una proposició no de llei per a frenar l'evasió d'impostos.

José Muñoz
José Muñoz / PSPV-PSOE

El PSPV demana més recursos per a l'Agència Tributària Valenciana per a combatre el frau generat per l'anomenat dúmping fiscal d'altres autonomies, és a dir, l'evasió de les empreses cap a unes altres comunitats amb menor pressió fiscal. La formació ha presentat a les Corts una proposició no de llei.

Segons el portaveu d'hisenda del Grup Socialista a les Corts, José Muñoz, és necessari reforçar els recursos de l'organisme valencià per a detectar les fugues fictícies d'empreses que canvien el domicili fiscal a altres comunitats per a pagar menys impostos.

Segons Muñoz, més de 20 companyies se n'han anat de la Comunitat Valenciana a la de Madrid per a eludir el tipus impositiu de successions, donacions o el de patrimoni, el que, segons el portaveu socialista, constata l'existència d'oasis fiscals que trenquen la cohesió territorial d'Espanya.

Per al responsable d'hisenda, "es més necessari que mai obrir el debat de l'harmonització fiscal". Muñoz ha instat a "adoptar mecanismes sòlids de justícia i solidaritat tributària entre regions, amb un marcat accent federal, i posar fre a la competència deslleial que altres comunitats, com la de Madrid, poden exercir per les seues circumstàncies especials".

També et pot interessar

stats