El PSPV-PSOE tria caps de llista de sis grans ciutats, entre elles Alacant

Benidorm, Mutxamel, Almoradí, Quart de Poblet i Llíria són les altres poblacions que voten aquest diumenge les candidatures socialistes

Es vota a les localitats en les quals s'han presentat dues candidatures que han reunit els avals necessaris: un mínim del 12% i un màxim del 15% dels afiliats de l'agrupació local

La militància del PSPV-PSOE celebra aquest diumenge les votacions de les primàries per a designar els i les alcaldables de sis de les 65 ciutats valencianes de més de 20.000 habitants en les eleccions municipals de 2023: Alacant, Benidorm, Mutxamel, Almoradí, Quart de Poblet i Llíria.

Aquestes votacions tenen lloc una setmana després que en la resta de federacions socialistes que han anat a primàries, ja que el PSPV va sol·licitar ajornar-les una setmana perquè no coincidiren amb el Nou d'Octubre.

Prop de 2.000 militants i afiliats socialistes poden participar en aquestes votacions, que es duran a terme de manera presencial entre les 10:00 del matí i les 20:00 de la vesprada amb caràcter general, si bé en les agrupacions de menys de cent militants l'horari pot variar.

Es vota a les localitats en les quals s'han presentat dues candidatures que han reunit els avals necessaris: un mínim del 12% i un màxim del 15% dels afiliats de l'agrupació local.

A la ciutat d'Alacant, la candidatura a l'alcaldia es dirimeix entre l’exconsellera de Sanitat i actual síndica socialista en les Corts, Ana Barceló, i l’exregidora socialista al consistori María José Adsuar.

A Benidorm, la militància triarà entre Rubén Martínez i Cristina Escoda; a Almoradí, entre Ricardo Rodríguez i Jaime Pérez; i a Mutxamel, entre Antonio Cachinero i Loreto Martínez. A Quart de Poblet, després de la decisió de l'actual alcaldessa, Carmen Martínez, de no repetir com a candidata, s'han presentat Cristina Mora i Juan Manuel Campanario, mentre a Llíria s'enfrontaran en les primàries Francisco Gorrea i Josefa Torrijo.

A més, hi ha dos grans municipis de la Comunitat Valenciana que han posposat les primàries al mes de desembre: Ontinyent i Torrevella, amb la finalitat de disposar de més temps per a trobar a la millor persona que lidere la seua candidatura.

També et pot interessar

stats