El PSPV és primera força a la Comunitat Valenciana, però el bloc de dretes guanya en vots i escons

El PP recupera un escó i se situa com a segona força amb 8, Vox puja a 7 i Cs es desploma a 2.

El PSPV és primera força a la Comunitat Valenciana, però el bloc de dretes guanya en vots i escons
El PSPV és primera força a la Comunitat Valenciana, però el bloc de dretes guanya en vots i escons

A la Comunitat Valenciana, l'empat de blocs entre l'esquerra i la dreta dels comicis del 28A s'ha resolt ara en favor de les dretes, que aconsegueixen 17 escons davant dels 15 dels partits del Botànic. La suma conjunta dels vots entre PP, Vox i Ciutadans també supera la dels partits del Botànic, ja que el bloc de dreta ha tret vora 35.000 més. En concret, 1.245.514 a 1.210.458, respectivament.

El PSPV-PSOE, amb deu escons, ha sigut el partit més votat a les eleccions generals a la Comunitat Valenciana i es manté amb el mateix nombre de diputats i diputades que el 28A. El Partit Popular, amb 8 escons, torna a quedar en segona posició i millora els resultats dels anteriors comicis en un diputat més, obtingut per la circumscripció de València. 

El gran beneficiat de la repetició electoral ha sigut Vox, que amb setdiputats i diputades, irromp en el tercer lloc i dobla el nombre d’escons obtingut els passat mes d’abril. 

 

Unides Podem repeteix com a quarta força, amb quatre escons, tot i perdre’n un. El gran perjudicat de les eleccions és Ciutadans, que s’afona quedant-se amb només dos, quatre menys que en les darreres eleccions. Per la seua banda, l’aliança entre Compromís i Més País no suposa una millora dels resultats per a la coalició de Més Compromís, que continua amb un representant al Congrés. 

Per circumscripcions, a Alacant el PSPV-PSOE aconsegueix quatre escons, seguit de Vox i PP amb tres, i Unides Podem i Ciutadans amb un. A Castelló, els socialistes trauen dos diputats i el Partit Popular, Vox i Unides Podem un. Per últim, a la circumscripció de València, el PSPV i els populars n’obtenen quatre, Vox tres, Unides Podem dos, i Ciutadans i Més Compromís un cadascun d'ells. 

La participació cau 2,6 punts respecte al 28A

La participació dels valencians i valencianes en les eleccions generals ha caigut 2,55 punts sobre les que tingueren lloc el 28 d'abril passat. Aquesta reducció que ha deixat la participació en un 71,74%.

La caiguda de la participació s'ha produït en les tres circunscripcions valencianes, principalment a la de Castelló, amb una caiguda de 3,5 punts i una participació del 72,10%, i a la d'Alacant, on ha votat un 69,32% que suposa un descens de 3,56 punts. A la circumscripció de València també ha caigut la participació, en aquest cas 1,7 punts fins a situar-se en el 73,22%.

També et pot interessar

stats