El PSPV presentarà una PNL per a blindar les oficines d’assistència a les víctimes de delicte

La portaveu socialista de Justícia, Alicia Andújar, exigeix a Mazón que garantisca la xarxa valenciana de protecció de les dones

Les Corts, en una imatge d'arxiu
Les Corts, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El PSPV-PSOE ha exigit a Mazón que “garantisca el funcionament del model valencià de lluita contra la violència de gènere”. Així s'ha manifestat la portaveu de Justícia del PSPV-PSOE a les Corts, Alicia Andújar, que ha defensat un model que considera pioner a l’estat espanyol. La socialista ha acusat el Consell d’“ignorar les víctimes de violència de gènere per a acontentar els seus socis d'ultradreta”.

En aquest sentit, Andújar ha criticat que la consellera de Justícia, Elisa Núñez, no s’haja reunit amb les persones responsables de les oficines d’atenció a les víctimes, “però sí amb l'alcalde de Nàquera, que veta els minuts de silenci per les víctimes de violència de gènere”. 

Davant d'aquesta situació, Andújar ha anunciat la presentació d'una proposició no de llei “perquè es garantisca el funcionament de la Xarxa d'Assistència a les Víctimes del Delicte de la Generalitat”. Així, el grup socialista demana que s'augmente el pressupost fins als tretze milions d'euros o es mantinga l'actual, d'onze milions, per a 2024. 

També et pot interessar

stats