El PSPV presentarà una moció a tots els ajuntaments per defensar el camp valencià

El text proposa mesures per a fomentar el desenvolupament rural i garantir el futur del sector.

El PSPV presentarà una moció a tots els ajuntaments per defensar el camp valencià
El PSPV presentarà una moció a tots els ajuntaments per defensar el camp valencià

El PSPV-PSOE presentarà una moció a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a defensar el caràcter estratègic del sector agroalimentari valencià. En el text, els socialistes proposen diferents mesures d’aplicació tant en l’àmbit estatal com en el comunitari, per a fomentar el desenvolupament rural i garantir el futur del sector. Un sector que a principis d’any va traure els tractors al carrer per a exigir mesures de protecció, la regularització dels preus i ajudes compensatòries per a fer front a una situació que descrivien com a asfixiant.

La secretària de creixement i ocupació del PSPV-PSOE, Blanca Marín, ha destacat el caràcter estratègic del sector primari en l’economia valenciana i ha volgut posar en valor l’esforç i el paper que han jugat les dones i homes del camp valencià durant la crisi sanitària, per la seua “responsabilitat i professionalitat” en l’abastiment de productes agrícoles i ramaders.

“El teixit agrícola i ramader és fonamental, i és prioritari adoptar mesures per a reconciliar la ruptura entre agricultura, territori i medi ambient”, ha afirmat Marín.

Per això, els socialistes valencians volen que la Llei d’estructures agràries es desenvolupe amb la dotació suficient per a modernitzar el camp, i demanen la reactivació immediata de la taula de concertació entre la Conselleria d’Agricultura i el sector, amb l’objectiu de constituir un lobby agrari valencià a Brussel·les.

La moció demana a la Unió Europea que tanque les fronteres als productes agrolimentaris de territoris que incompleixen les normatives europees i que les importacions hortofrutícoles de països tercers siguen tractades amb els mateixos requisits d’entrada que les produccions comunitàries exportades.

També sol·licita “mecanismes comunitaris” per a analitzar la situació del camp europeu, inclòs el camp valencià, així com diferents mesures per a aplicar en la nova PAC, entre elles, la nova llei europea de cadena alimentària, l’augment de pressupost per a la prevenció i la gestió de crisi i un tractament més just per als cultius mediterranis.

També et pot interessar

stats