El PSPV presenta la primera proposta de llistes per a les eleccions generals

Les propostes encara estan subjectes a canvis en l'executiva nacional del partit d'aquest dijous o de la federal de dissabte

Els comités provincials del PSPV han aprovat les llistes per a les eleccions generals / À Punt NTC

Els comités provincials del PSPV han aprovat aquesta vesprada la primera proposta de llistes per a les eleccions generals del 23 de juliol. Les propostes encara estan subjectes a canvis en l'executiva nacional del partit d'aquest dijous o de la federal de dissabte.

Així, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i l’exministre de Foment, José Luis Ábalos, han sigut els noms proposats per a encapçalar la llista al Congrés per València. Com a número tres s'ha aprovat el nom de Pilar Sarrión, actual responsable provincial de Benestar Social i Qualitat Democràtica a la Diputació de València, i per al quart lloc el de Vicent Sarrià, diputat al Congrés durant l'última legislatura. En les eleccions generals del 2019, en la qual els socialistes van obtindre quatre escons a la província de València, els quatre primers llocs de la candidatura els van ocupar, en aquest orde, José Luis Ábalos, Ana Botella, Vicent Sarrià i Josefa Andrés.

A Alacant, per la seua banda, el comité ha suggerit el diputat i secretari general del PSPV-PSOE de la província d'Alacant, Alejandro Soler, per a encapçalar la llista socialista al Congrés, amb la seua companya d'escó Patricia Blanquer com a número dos. La llista al Congrés, aprovada aquest dimecres per unanimitat en l'executiva provincial, també compta amb Lázaro Azorín, que va substituir com a diputat Pedro Duque, en tercera posició, i amb María José Adsuar, que es va presentar a les primàries que finalment va guanyar Ana Barceló per a ser l'alcaldable socialista d'Alacant, en quart lloc. En les eleccions generals del 2019, en la qual els socialistes van obtindre quatre escons a la província d'Alacant.

Finalment, la comissió executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló ha acordat que l'actual diputada nacional per aquesta província al Congrés Susana Ros repetisca com a número 1 en la llista del partit a la cambra baixa en les eleccions del 23J. Gonzalo Moliner anirà en segon lloc de la candidatura. En les eleccions generals del 2019, el PSOE va aconseguir a Castelló dos escons al Congrés.

Pel que fa al Senat, els comités provincials han apostat per l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo; l'exalcaldessa de Castelló, Amparo Marco; i l'exregidor alacantí, Ángel Franco. La proposta no té encara el vistiplau de la direcció del partit, que lidera Ximo Puig.

També et pot interessar

stats