El PSPV oficialitza la candidatura de Toni Gaspar a la presidència de la Diputació de València

El ple de constitució serà el 10 de juliol i el socialista necessita almenys tres vots d'altres formacions.

Toni Gaspar
Toni Gaspar / Europa Press

Toni Gaspar continuarà presidint la Diputació de València. L'executiva provincial del PSPV l'ha elegit oficialment aquest dimecres com a candidat a la reelecció. En el ple de constitució de la nova corporació provincial, que se celebrarà el 10 de juliol, Gaspar necessitarà almenys tres vots d'altres partits per a assegurar-se el càrrec, d'acord amb els resultats de les eleccions municipals del 26 de maig.

Els socialistes han apostat per la continuïtat i l'experiència de Gaspar, que va substituir Jorge Rodríguez al capdavant de la Diputació de València. Mercedes Caballero, secretària general del PSPV de la circumscripció de València, indica que han apostat pel diputat provincial que té experiència tant "d'oposició com de govern".

El PSPV i Compromís negocien la conformació del futur govern de la corporació provincial, un executiu que presidiria l'alcalde de Faura, i en el qual aquestes dues formacions es repartirien les àrees de govern. En l’anterior legislatura, l'executiu de la Diputació de València estava formada pel PSPV, Compromís, EU i València en Comú, però aquests dos últims partits no han obtingut representació en les passades eleccions.

També et pot interessar

stats