El PSPV es nega a negociar el pressupost d’Alacant si el govern atén les reivindicacions de Vox

Els socialistes adverteixen Barcala que no cedirà davant les exigències d’un partit “preconstitucional”.

Francesc Sanguino, el tercer per l'esquerre, amb el seu equip en una imatge d'arxiu
Francesc Sanguino, el tercer per l'esquerre, amb el seu equip en una imatge d'arxiu / PSPV (Europa Press)

A l’Ajuntament d’Alacant s’intensifiquen les negociacions per a tirar endavant els pressupostos d'enguany. El bipartit que governa la ciutat, format pel PP i Ciutadans, necessita que almenys un dels grups de l’oposició –PSPV, Unides Podem, Compromís i Vox–, no vote en contra perquè, en cas contrari, el govern no reuniria prou majoria per a impulsar els comptes municipals d’enguany. 

L’estratègia no seria tan espinosa si no fora per les intencions que ja han manifestat alguns grups de l’oposició. Mentre que Vox, que té dos regidors, exigeix que s’elimine del pressupost municipal la despesa per a l’àrea LGTBI i cooperació, els socialistes –que són el grup més nombrós de l’oposició, amb 9 regidors– ja han advertit que no hi haurà negociació si no queda fora “la ultradreta més reaccionària”, en referència a Vox. 

 

En declaracions al 20H NTC, el portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Alacant, Francesc Sanguino, ha afirmat que si s’atenen les reivindicacions de Vox no serà possible cap tipus de negociació amb els socialistes, que no estan disposats a cedir davant un partit “negacionista de violència masclista, que nega les autonomies i que es basa en la deriva preconstitucional”. 

 

Pel que fa al calendari de negociacions, Sanguino ha indicat que no ha rebut cap invitació de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, per a seure a negociar el pressupost d’aquest 2020. “No tenim cap notícia de la suposada cita per a negociar els pressupostos, però Alacant necessita un nou pressupost ja, perquè la ciutat està paralitzada”, ha expressat el portaveu socialista. 

També et pot interessar

stats