El PSPV homenatja la Llei d'ús i ensenyament del valencià en el 35 aniversari

La formació entrega els Premis Educació per a distingir el treball d’entitats i persones amb l’educació pública i la igualtat.

VÍDEO | El PSPV homenatja la Llei d\'ús i ensenyament del valencià en el 35 aniversari

El PSPV ha retut homenatge aquest divendres, durant la celebració de la cinquena edició dels Premis Educació que entrega el partit, al 35 aniversari de l'aprovació de la Llei d'ús i ensenyament del valencià. Aquesta norma la va impulsar el primer govern socialista a la Comunitat Valenciana.

Com cada any, en el certamen s'ha reconegut el treball i el compromís d’entitats i persones amb l’educació pública i la igualtat. En aquest sentit, el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha referit a la educació i a l'ensenyament en valencià com un “espai fonamental per a la llibertat i la igualtat de les persones”.

Aquesta edició els guardons s'han dividit en dotze categories i s'hi han incorporat dues novetats respecte al lliurament de l'any passat: la introducció del Premi Innovació Educativa i l'homenatge al diputat Ciprià Ciscar, que encapçalava la Conselleria d'Educació en el moment de l'aprovació de la Llei d'ús i ensenyament.

Entre les persones i entitats guardonades destaquen centres educatius de Torrevella, Vila-real o Alcoi, el Gremi de Llibrers, expertes en coeducació, com ara Marina Gilabert, o organismes públics amb bones pràctiques en educació com l'Ajuntament de Mislata.

Gilabert, que va ser la primera dona forense a la Comunitat Valenciana, ha expressat en rebre el premi l’esperança d'arribar a veure una educació sense distincions de sexes a les escoles valencianes. El premi a la trajectòria personal i professional ha sigut per al professor Joan Romero, qui ha valorat el paper decisiu per a la societat dels docents vocacionals.

També et pot interessar

stats