El PSPV guanya les eleccions a Gandia i es queda a un edil de la majoria absoluta

El socialista José Manuel Prieto continuarà sent l'alcalde i podrà governar amb un acord amb la candidatura Més Gandia - Acord per Guanyar, que obté dos regidors

Resultats de Gandia a les eleccions municipals
Resultats de Gandia a les eleccions municipals / À Punt NTC

Gandia (la Safor) és una altra de les poques grans ciutats de la Comunitat Valenciana en les quals el PSPV resisteix el tsunami popular. El socialista José Manuel Prieto continuarà sent l'alcalde de Gandia, un càrrec al qual va accedir fa dos anys, quan Diana Morant va ser nomenada ministra de Ciència i Innovació.

El PSPV aconsegueix 14.338 vots, amb una pujada de 2.417 suports, que es tradueixen en una majoria de dotze regidors, un més que fa quatre anys, amb la qual cosa es queda a un edil de la majoria absoluta.

Prieto podrà governar en minoria o bé revalidar l'acord amb Compromís, que es presentava amb la candidatura Més Gandia - Acord per Guanyar. Una coalició que ha unificat en una mateixa llista Compromís, Esquerra Unida i Podem, liderada per la vicealcaldessa Alícia Izquierdo, i que ha assolit 1.543 vots menys i ha perdut la meitat dels quatre regidors que va obtindre el 2019.

Un resultat en el qual ha influït la ruptura del grup Compromís aquest 2023 i la presentació a les eleccions de l'exportaveu de Compromís Josep Alandete amb el partit Projecte Gandia, que ha obtingut 1.355 vots, quasi els mateixos que ha perdut Compromís respecte a fa quatre anys.

En el bloc de la dreta, Juan Carlos Moragues ha millorat els resultats del PP a costa de Ciutadans i rep 12.054 vots, 1.313 vots més que li permeten sumar deu regidors, un més. Per la seua part, Vox entra a l'ajuntament amb un regidor en aconseguir 2.314 vots, 850 suports més que fa quatre anys.

També et pot interessar

stats