El PSPV denunciarà l’alcalde d’Alacant per adjudicar un contracte a un assessor

El càrrec va dimitir l’endemà de descobrir-se que una empresa en què participava podria endur-se un concurs de manteniment per valor de 40.000 euros.

Barcala, en una foto d'arxiu.
Barcala, en una foto d'arxiu.

El grup municipal socialista a l'Ajuntament d'Alacant denunciarà davant de la fiscalia l’alcalde de la ciutat, el popular Luis Barcala, per l’adjudicació d’un contracte municipal a un assessor. 

El càrrec ja va presentar la dimissió l’endemà que Ciutadans va demanar explicacions al govern municipal per no inhibir-se en l’adjudicació d’un contracte de 40.000 euros a una empresa en la qual tenia participació, Avanza Serveis Integrals de la Terreta, per al manteniment dels jardins de les Escoles del Patronat. L’assessor tenia el 25% de la companyia, a pesar del límit del 10% que marca la llei a la corporació municipal en aquests casos. 

Segons un comunicat dels socialistes, la regidora d’Educació, María del Carmen de España, participà en la reunió d’on va eixir la proposta favorable a l’adjudicació, sense que s’inhibira del procés ni alertara de la incompatibilitat de l'assessor. Per això, consideren que existia una clara intenció d'incomplir la llei. En conseqüència, el PSPV demana que dimitisquen l’alcalde i la regidora, i també posaran un denúncia a la fiscalia per entendre que tots dos coneixien la maniobra. 

La portaveu socialista a l’Ajuntament, Eva Montesinos, ha afirmat: "No es pot creure ningú que De España i Barcala no saberen el que passava. Sembla més probable que tots dos, que han format part de governs anteriors de l'època més fosca d'Alacant, pensaren que podien continuar actuant com actuaven abans, amb total impunitat".

Luis Barcala ha prescindit en un mes dels dos assessors que tenia a jornada completa a l’Ajuntament. El primer va deixar el càrrec després d'haver denunciat que suposadament havia contactat amb entitats locals per a rehabilitar la imatge de Nerea Belmonte, l’edil del grup de no adscrits que va votar en blanc en la moció de censura que va permetre a Barcala arribar a l’alcaldia a l’abril

El PSPV també ha apel·lat a la reacció de la resta de formacions polítiques del consistori municipal, amb un missatge directe a a Ciutadans pel suport que va donar en la recuperació del l’alcaldia pel PP en la moció.

També et pot interessar

stats