El PSPV demana una pena de 16 anys de presó contra l'exnúmero 2 de Carlos Fabra

Francisco Martínez serà jutjat per la presumpta compravenda irregular de terrenys utilitzant informació privilegiada.

Francisco MartÍnez, exvicepresident de la Diputació de Castelló
Francisco MartÍnez, exvicepresident de la Diputació de Castelló
09 de novembre 2018 - 19:40

Els socialistes de Castelló han registrat l'escrit d'acusació per a continuar com a acusació particular en el procés judicial obert contra el popular Francisco Martínez. El grup socialista demana una pena de 16 anys de presó per a l'exalcalde del Partit Popular de la Vall d'Alba i exnúmero 2 de Carlos Fabra a la Diputació de Castelló. 

A més, demanen una multa d'un milió i mig d'euros i 21 anys d'inhabilitació. Martínez serà jutjat per la presumpta compravenda irregular de terrenys utilitzant informació privilegiada. Un d'aquests exemples és el PAI Mas de Lluna amb 2 milions de metres quadrats. 

Segons Fernando Grande, portaveu municipal del PSPV a la Vall d'Alba i diputat provincial, el modus operandi de Martínez sempre era el mateix: decidia on urbanitzar i abans de pulicitar-ho, comprava els terrenys rústics afectats i els requalificava per a  obtenir plusvàlues quantioses.

EL Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha conclòs la instrucció de la causa contra Martínez, la seua filla i l'empresari Raúl Babiloni. Considera que hi ha indicis de delicte suficients per a l'obertura de juí contra ells. La Fiscalia demana 11 anys de presó i l'acusa de 4 delictes: la malversació de cabals públics, el blanqueig de capitals, l'ús continu d'informació privilegiada i altre de negociacions prohibides. 

A més, l'exvicepresident de la Diputació de Castelló té una sentència ferma contra ell de 8 mesos de presó per corrupció per intentar fer negoci des del seu càrrec, constituint la depuradora de Borriol a uns terrenys de la seua propietat. 

També et pot interessar

stats