El PSPV demana en el Congrés seguir amb la inversió en la V-21

La formació vol introduir modificacions i projectes complementaris al pla inicial per a incloure-hi les millores que proposen els municipis afectats.

Accés a la V-21
Accés a la V-21 / Europa Press

El grup parlamentari del PSPV en el Congrés dels Diputats ha defensat que no es paren les inversions que ja s'estan realitzant per a l'ampliació de la V-21, en el tram Carraixet-València. Tot i això, volen introduir modificacions i projectes complementaris al pla inicial que siguen compatibles amb la funcionalitat de la infraestructura i amb el compliment de la normativa vigent, tenint en compte l’opinió tant dels ajuntaments com de la Generalitat.

Així, els socialistes, després de la Comissió de Foment, consideren que les propostes de la resta de grups "suposarien la suspensió de les obres i, per tant, un risc que es perda la inversió per a enguany i per al 2019".

Segons ha explicat el diputat per València del PSPV-PSOE, Toni Quintana, aquestes propostes persegueixen “la disminució de l'ocupació d'horta, la millora de l'accés nord al Districte Marítim de València, la utilització d'un carril per a carril bus-VAO, la millora de la mobilitat no motoritzada que reduïsca l'efecte barrera sobre Alboraia o la disposició d'una parada de bus que done servei a Port Saplatja".

El parlamentari socialista ha valorat que el nou executiu no vulga paralitzar l'obra perquè "passarien molts anys perquè es poguera iniciar un nou projecte", a més que s'hauria d'indemnitzar l'adjudicatària, fet que "suposaria una despesa milionària i la fi de qualsevol altra inversió".

Així mateix, ha aplaudit que el Ministeri de Foment "estiga disposat a introduir modificats d'obra i projectes complementaris per a millorar el paper d'aquesta carretera en la mobilitat de València i les ciutats de l'àrea metropolitana, al mateix temps que es minimitza l'ocupació i efectes sobre l'horta".

També et pot interessar

stats