El PSPV d'Alacant inicia els contactes per a mantindre l'alcaldia

Guanyar Alacant i Compromís volen mantindre un govern progressista. Ciutadans esperarà a que Echávarri deixe el consistori.

Primera reunió oficial entre Guanyar Alacant i PSPV-PSOE per  a negociar la investidura del nou alcalde o alcaldesa d'Alacant
Primera reunió oficial entre Guanyar Alacant i PSPV-PSOE per a negociar la investidura del nou alcalde o alcaldesa d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

Els socialistes d'Alacant ja han començat la ronda de converses per a renovar l'alcaldia que dilluns deixarà Gabriel Echávarri. A les dificultats pròpies del procés se sumen ara les reticències de Ciutadans i Guanyar Alacant, recelosos per la investigació oberta al PSPV i Compromís que, entre altres, afecta una campanaya electoral del socialistes alacantins.

Quan queden tres dies perquè Gabriel Echávarri presente formalment la seua renúncia com a alcalde d'Alacant, les negociacions per a buscar-li substitut es presenten difícils. L'alcaldessa en funcions, Eva Montesinos, ja ha començat a negociar amb Compromís i Guanyar Alacant per a ser l'elegida, amb resultats diversos.

Compromís vol desbloquejar l'impàs que es viu a l'Ajuntament, i ha anunciat obertament que dóna suport a la investidura de Montesinos. 

L'altre partit que s'ha reunit hui, Guanyar Alacant, ha assenyalat que sotmetrà la decisió a l'assemblea del seu partit. A més, elaborarà un document amb objectius que consideren prioritaris, uns que estaven en marxa i altres nous, com ara inversions rurals i en barris, i participació ciutadana. Vol que l'esquerra encapçale el consistori, però mostren les seues reticències respecte de l'ara alcaldessa en funcions.

Guanyar sometrà a l'assamblea del seu partit la decisió de donar un sí o un no. Ciutadans ja ha deixat clar que no li donarà suport, en boca de Yaneth Giraldo, la seua portaveu.

Tot fa pensar que el PSOE necessitarà el suport de Compromís, Guanyar i un dels dos regidors independents per a aconseguir que Montesinos siga investida alcaldessa.

També et pot interessar

stats