El PSPV creu que l'anunci del PP sobre educació gratuïta és un "copiar i apegar" i que "no es complirà mai"

El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, contesta a Mazón que els valencians i valencianes "ja han pogut gaudir de l'educació gratuïta de dos a tres anys en aquest curs en tots els centres públics i privats"

El secretari autonòmic de Formació, Miguel Soler, en una imatge d'arxiu
El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PSPV-PSOE considera que l'anunci d'educació gratuïta de zero a tres anys que fa el Partit Popular de la Comunitat Valenciana és un "copiar i apegar", que "no es complirà mai".

El secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, ha respost a Mazón que els valencians i valencianes "ja han pogut gaudir de l'educació gratuïta de dos a tres anys en aquest curs en tots els centres públics i privats". Per això ha criticat als populars el seu "desconeixement i mala fe".

Soler ha qualificat d'"irònic" que "el mateix PP que va denigrar la nostra educació pública amb retallades en tots els àmbits s'intente sumar ara a les polítiques progressistes" i els ha donat "la benvinguda a la política per a la gent corrent, encara que siga de la mà de promeses que no compliran mai".

El dirigent socialista ha reivindicat la universalització de l'educació gratuïta de dos a tres anys, que "ja és una realitat en tots els centres públics i privats de la Comunitat Valenciana i ara continuarem ampliant-la als xiquets i xiquetes de zero a dos anys". "La mesura va ser anunciada pel Consell fa uns mesos", ha recalcat.

En aquesta línia, Soler ha insistit que el 2015 "només estava escolaritzat el 42 per cent de la població de dos anys i rebien una ajuda de 600 euros a l'any, i en aquest curs hem superat el 82% i totes les famílies estalvien 2.800 euros a l'any".

També et pot interessar

stats