El PSPV convoca una reunió d'urgència dissabte per a analitzar la viabilitat de l'Acord de Fadrell

L'alcaldessa de Castelló mostra la seua confiança total en la governabilitat del pacte entre PSPV, Compromís i Podem-EUPV.

Reunió de la comissió de seguiment de l'Acord de Fadrell
Reunió de la comissió de seguiment de l'Acord de Fadrell / Europa Press.

La comissió negociadora del PSPV-PSOE ha decidit convocar d'urgència els seus socis de Compromís i Podem-EUPV a una reunió aquest dissabte per a "determinar la viabilitat del govern municipal" de l'Ajuntament de Castelló. Així ho han anunciat els socialistes en un comunicat després que el portaveu de Compromís en el consistori, Ignasi Garcia, ha assenyalat que l'ambient en el govern municipal "no és el més apropiat" i que aquesta "crisi" fa que "les coses no fluïsquen com toca".

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha dit aquest divendres que té confiança "total i absoluta" que la comissió formada pels tres grups que componen l'Acord de Fadrell (PSPV, Compromís i Podem-EUPV) "treballarà per a arribar a un acord tan prompte com siga possible". Marco ha mostrat la seua confiança en els tres partits que el formen i en les persones que estan treballant en aquesta comissió negociadora.

Sobre les declaracions de Garcia, Amparo Marco ha indicat que no comparteix "ni el fons ni la forma" per haver-se fet "havent-hi una negociació oberta" i per "respecte a la comissió i el seu esforç per arribar a acords".

El PSPV-PSOE considera que les declaracions de Garcia "torpedinen, boicotegen i obstaculitzen qualsevol intent de diàleg". "Considerem que l'actitud deslleial del portaveu nacionalista representa una pèrdua absoluta en la confiança entre socis de govern i una ingerència en la comissió dels tres grups municipals que treballa per a buscar la viabilitat de l'Acord de Fadrell", assenyala el comunicat.

El desacord entre els socis del govern municipal va començar quan en el ple ordinari del mes de desembre Compromís es van desmarcar dels seus socis, en donar suport a una moció del PP i Ciutadans en què s'instava a convocar l'Assemblea General de Festes perquè aquest òrgan poguera votar la renovació de la Junta de Festes.

També et pot interessar

stats