El PSPV considera una errada la paralització d'Intu Mediterrani

Compromís afirma que “si es compleix la normativa en tots els àmbits, haurà de seguir el seu tràmit”.

Portada: El portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, aquest dimecres

El portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha admés que es va cometre “un error” en l’informe del Consell que denegava el projecte Puerto Mediterráneo a Paterna, que ara el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat. “Sempre vam dir als nostres socis de govern que no era una qüestió de voluntarisme”, ha dit. A més, ha afegit que no es poden “forçar les lleis, estan per a complir-les”.

La postura dels socialistes, ha assenyalat, és que “són benvingudes totes les empreses que es volen instal·lar a la Comunitat Valenciana, però han de complir la llei i ara ens diuen que la complia”. Ha remarcat que si un centre comercial es vol instal·lar i compleix els requisits, ha de seguir el curs “agrade més o menys a qualsevol”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís, Juan Ponce, ha assenyalat que s’està estudiant a fons la sentència i, si ara cal refer eixe informe, el Consell ho farà i en seguirà la tramitació. No obstant això, ha advertit: “Ja veurem fins a on arriba, hi havia incompliments que les següents versions d’aquest mateix projecte continuen tenint i en les noves versions no s’han solucionat problemes ambientals i d’afecció a carreteres”.

En tot cas, i després d’admetre que “si es compleix la normativa en tots els àmbits, haurà de seguir el tràmit", ha recordat Ponce. Respecte a l’error al qual ha al·ludit el PSPV, ha assenyalat que “la llei sempre està sotmesa a interpretació”, però ha remarcat que “es va fer conforme a la llei i a la realitat de la situació, a Paterna, del comerç i dels accessos”.

El diputat d’Unides Podem, Ferran Martínez, ha indicat que aquesta sentència no és ferma i només al·ludeix a defectes formals en l’informe d’impacte ambiental. “Hi ha marge perquè el Consell continue parant un projecte que podria ser devastador per al paratge de la Mola i per a tot el comerç local de l’Horta”, ha indicat.

El PP creu que ho pagaran els valencians

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha criticat que al final “el bloqueig del Botànic a Intu ho pagaran els valencians” i ha preguntat si la responsabilitat patrimonial que exigeix l’empresa “la pagaran ells de la seua butxaca, com demanaven amb altres temes”.

El portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, ha lamentat aquest “problema gros” causat per un tripartit que està “en contra d’inversions tan importants” que “han bloquejat per motius ideològics”.

El portaveu adjunt de Vox, José María Llanos, ha destacat que el Botànic “continua rebent colps que per desgràcia paguen tots els valencians” i ha censurat que s’hagen posat “traves al desenvolupament d’una zona que podria contribuir”.

També et pot interessar

stats