El PSPV encara els congressos provincials sense candidats de consens

Els aspirants tenen fins al 21 de desembre per a presentar la candidatura i durant Nadal arreplegaran els avals

Falta de consens per als congressos provincials del PSPV
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de desembre 2021 - 16:59 Actualitzat: 09 de desembre 2021 - 20:51

Sense consens avancen els preparatius per als congressos provincials del PSPV. Aquest dimarts a la vesprada es reuneix el comité de la província de València que convocarà el congrés per al primer cap de setmana de febrer, dies en què se celebraran també el d'Alacant i el de Castelló. Tenen fins al 21 de desembre per a presentar la candidatura i durant Nadal arreplegaran els avals. El 16 de gener es faran les primàries i el primer cap de setmana de febrer, els congressos provincials. 

Pel moment a València s'han postulat dos candidats. Són Carlos Fernández Bielsa, alcalde de Mislata, que fins ara ha tingut el suport de Ximo Puig i que ha oficialitzat la seua candidatura aquest dijous, i l'actual secretària provincial, l'abalista, Mercedes Caballero, que també ho ha fet públic el mateix dia.

Fernández Bielsa es presenta com una candidatura "alineada amb les direccions de Ximo Puig i Pedro Sánchez" i amb l'objectiu d'impulsar el municipalisme i la militància de base. Per la seua part, Caballero es reivindica com la candidatura de la militància.

En el congrés de València entra en joc un tercer nom: el de l'alcaldessa d'Algemesí, Marta Trenzano, encara no confirmada, que podria liderar una tercera via de consens. Algunes comarques com ara la Ribera Alta, gran part de la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés i bona part de la ciutat de València i de l’Horta Sud donarien suport a aquesta alternativa, que també avala la majoria de la direcció socialista. 

A Alacant la lluita és entre l'exalcalde d'Elx i diputat al Congrés, Alejandro Soler, i l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, que és el candidat més pròxim a Ximo Puig. Aquest dissabte, Francés presentarà el seu projecte en un acte a la Universitat d'Alacant. 

A Castelló tampoc no hi ha consens i aspiren al càrrec l'actual secretari provincial, Ernest Blanch, i l'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir. 

L'equip de l'actual del secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló ha redactat un manifest, sota el títol 'Sumem més futur', en el qual expliquen el seu projecte de futur de cara a la celebració del pròxim congrés provincial. El document, que s'ha començat a distribuir entre la militància fa a penes 24 hores, ja compta amb més de 160 adhesions de militants de tots els àmbits: càrrecs institucionals, militants de base, secretaris generals d'agrupacions locals i comarcals.

També et pot interessar

stats