PSPV, Compromís i Unides Podem estan "satisfets" amb la reforma fiscal i neguen que siga electoralista

El partits de l'oposició (PP, Cs i Vox) qualifiquen la reforma del govern del Botànic de "cosmètica, raquítica, pura demagògia i brindis al sol"

Aprovació de la reforma fiscal per part del ple del Consell
Aprovació de la reforma fiscal per part del ple del Consell / Twitter: @ximopuig

Els tres grups que donen suport al Consell del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han mostrat la seua "satisfacció" davant la reforma fiscal aprovada i han negat que siga una mesura electoralista.

Des del PSPV-PSOE, Carmen Martínez s'ha congratulat per l'aprovació de la reforma "fiscal, però més social" i ha criticat al PP, qui considera que "no pot fer classes de fiscalitat" ja que va deixar la Comunitat Valenciana "amb els impostos més regressius d'Espanya".

Des de Compromís, Papi Robles ha mostrat la seua satisfacció ja que el prioritari era alleujar la gent "que més necessita el suport de l'administració" i ha defés que "qui més té més aporta" amb aquestes mesures.

Pilar Lima (Unides Podem) ha mostrat la seua satisfacció per la reforma i ha apuntat que "aniria a més" si fora per ells, però ha insistit que han obtingut "coses positives", com l'impost als habitatges de luxe mentre s'"alleuja la càrrega fiscal per a les famílies humils".

Per part de l'oposició, els qualificatius han anat des de la "pura demagògia" de la qual ha acusat Ciutadans al Botànic, a les crítiques al PP per considerar-la "cosmètica i raquítica", o un "brindis al sol" com la veu Vox.

Catalá: "Puig vol abaixar els impostos per a apujar-los després d'eleccions"

Precisament, la síndica del PP, María José Catalá, ha retret al Botànic que plantegen aquesta reforma abans d'eleccions i ha assegurat que el president, Ximo Puig, vol "abaixar els impostos per a apujar-los després d'eleccions". Així mateix, ha qualificat la rebaixa de "cosmètica i raquítica".

Per a Ciutadans, Ruth Merino ha qualificat la mesura de "pura demagògia" i ha asseverat que és "fins i tot insultant" que es diga que s'han de pujar altres impostos mentre es baixa l'IRPF a les rendes de menys de 60.000 euros, a causa de la "sobrerecaptació" que tindrà la Generalitat enguany per la inflació.

Per part de Vox, José María Llanos ha defés que aquesta reforma és un "brindis al sol" i ha rebutjat qualsevol pujada d'impostos. A més, ha assenyalat que hi ha un "joc de trilers" entre Consell i govern per a "veure qui utilitza millor la campanya electoral".

També et pot interessar

stats