PSPV, Compromís i Unides Podem rebutgen investigar el possible conflicte d'interessos de Puig amb l'IVF

Els grups del Botànic han votat en contra perquè asseguren que les explicacions ja estan donades.

VÍDEO | PSPV, Compromís i Unides Podem rebutgen investigar el possible conflicte d\'interessos de Puig amb l\'IVF
17 d'octubre 2019 - 18:32

Els grups del govern del Botànic II, PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida, han rebutjat la creació d'una comissió d'investigació per a determinar si hi va haver conflicte d'interessos en l'operació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb el grup editorial d'un mitjà de comunicació en què el president de la Generalitat, Ximo Puig, té accions. Segons han assegurat les diferents formacions, les explicacions estan donades.

La proposta, iniciada per Ciutadans, comptava amb el suport de PP i Vox, i s'ha rebutjat per 48 vots en contra i 45 a favor, en una votació on no estava Puig per haver acudit a la clausura d'un fòrum a Castelló. 

El grup liderat per Toni Cantó ha assegurat que la creació d'aquesta comissió està més que justificada per afectar a "la decència i consciència" de cadascun dels diputats i la seua posició enfront de la cerca de la veritat. A més, també han tingut temps per fer al·lusió al PP, de què han dit que aquest tema es tracta de "més de dos vestits".

Per la seua banda, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha defensat Ximo Puig afirmant que és "la persona més honrada" que coneix i ha insistit que el nombre d'accions que té és molt reduït i que ningú li les comprarà perquè existeix un accionista que té el 85% d'aquestes, i investigar una cosa de fa 30 anys és del tot vergonyós. 

Per part de Compromís, Mònica Álvaro ha afirmat que les comissions són necessàries, però en aquest cas, totes les explicacions estan ja donades. Ferran Martínez, de Podem, ha posat el focus en el director d'IVF qui, segons ell, també va complir en donar les explicacions pertinents.

Finalment, els grups de l'oposició, PP i Vox, han criticat que Puig no estiga present quan es debat sobre el tema a les Corts i que es tracta d'una situació que ja ha succeït a Catalunya on l'IVF ha fet un quitament al mateix grup.

També et pot interessar

stats