PSPV, Compromís i Unides Podem marquen el finançament com a prioritat en el nou Botànic

La comissió negociadora examina els darrers quatre anys de govern a l’espera de reeditar un nou pacte.

Imatge de portada: reunió de la comissió negociadora del Botànic, aquest dilluns

Primera de les reunions de les comissions negociadores entre PSPV, Compromís i Unides Podem per a abordar el nou Pacte del Botànic. Les tres formacions han avaluat aquesta vesprada positivament els últims quatre anys de govern i han marcat com a prioritat per a reeditar l’acord reivindicar mitjans i un nou model de finançament que permeta desplegar les 74 lleis que s’han aprovat en l’última legislatura. 

La trobada entre els tres socis, que s’ha celebrat aquesta vesprada a col·legi major Rector Peset de la Universitat de València amb les 18 persones designades pel PSPV, Compromís i Podem, tenia l’objectiu d’examinar què s’ha aconseguit i què ha quedat pendent. Les negociacions sobre el futur executiu no s’encetaran fins que passen les eleccions del 26 de maig, però els tres partits ja han començat a establir el full de ruta. L’entrada de Podem en el govern obligarà a modificar l’arquitectura institucional i també les conselleries. 

Tant els socialistes com Compromís i Podem coincideixen que en els últims quatre anys hi ha hagut un notable avanç en els drets de les persones.

També et pot interessar

stats