PSPV, Compromís i Unides Podem defineixen el nou govern autonòmic

Aquest dimecres s'inicien les negociacions de l'executiva, que en principi tindrà deu conselleries i Presidència podria quedar al marge.

VÍDEO | PSPV, Compromís i Unides Podem defineixen el nou govern autonòmic

PSPV, Compromís i Unides Podem preparen la reunió d'aquest dimecres per a pactar un nou govern de la Generalitat, que en principi tindrà dotze conselleries i Presidència podria quedar al marge.

"A la ciutat de València hi ha hagut un canvi polític que es va iniciar en 2015 i que la ciutadania ha revalidat perquè el Govern de la Nau tinga continuïtat", ha destacat José Muñoz en declaracions a À Punt NTC. El secretari d'Organització del PSPV ha previst unes negociacions "intenses", per la qual cosa ha evitat donar una data límit més enllà de l'aplicada per la normativa el pròxim tres de juny.

Els socialistes, reforçats pels resultats de les eleccions municipals i amb Ximo Puig com a "presidenciable", tenen interés a crear una àrea d'investigació, ciència i universitats. En Compromís confien que Mónica Oltra consolidarà l'àrea de serveis socials, i tot apunta que Vicent Marzà continuarà en Educació però amb canvis en l'estructura de la conselleria. "Un dels eixos primordials serà la lluita contra el canvi climàtic", ha apuntat el portaveu Fran Ferri.

Per a Unides Podem, els mals resultats municipals no condicionaran en cap cas les negociacions perquè, diuen, tenen huit diputats "decisius" per a la formació de govern. Aposten per evitar el "mestissatge", la combinació de diferents partits en les conselleries, i fonts del partit avancen que insistiran per a tindre competències en matèria d'habitatge.

La reunió d'aquest dimecres serà sobre temes generals, es crearà un calendari i tres meses paral·leles de negociacions: la primera abordarà l'acord programàtic, la segona els acords municipals i la tercera l'arquitectura institucional i el nombre de conselleries.

Firma del pacte a les comarques del sud d'Alacant

La voluntat és que el nou pacte es firme a les comarques del sud d'Alacant. De fet, preguntat per un possible pacte amb Ciutadans a l'Ajuntament i la Diputació d'aquest territori decisiu, José Muñoz ha matisat que no es tracta d'un pacte amb la formació taronja sinó "un pacte que aïlle l'extrema dreta i evite que s'apodere de les institucions". D'aquesta manera subscriu les afirmacions del president en funcions, Ximo Puig, qui ha oferit "màxima generositat" perquè Vox no condicione l'alcaldia.

També et pot interessar

stats