PSPV, Compromís i Podem tanquen la crisi de l'Acord de Fadrell

El pacte pretén "millorar els punts programàtics" signats el juny de 2019 i reduir les divergències entre els socis de govern.

Omar Braina (PSPV-PSOE), Ingasi Garcia (Compromís) i Fernando Navarro (Podem-EUPV)
Omar Braina (PSPV-PSOE), Ingasi Garcia (Compromís) i Fernando Navarro (Podem-EUPV) / À Punt NTC.

PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV a l'Ajuntament de Castelló han formalitzat aquest dilluns la firma del "Reacord de Fadrell", segons l'han anomenat els portaveus de les tres formacions. El pacte pretén "millorar els punts programàtics" establits el juny de 2019, fixar criteris de coordinació de l'acord de governabilitat i "reconduir" les divergències sorgides en la Junta de Festes.

En la firma, que ha tingut lloc al Menador de Castelló, han participat Omar Braina (PSPV-PSOE), Ingasi Garcia (Compromís) i Fernando Navarro (Podem-EUPV). Els tres han agraït el treball dels membres de la comissió de seguiment de l'Acord de Fadrell, que han mantingut reunions en les últimes setmanes.

Navarro ha assegurat que els partits, amb la firma dels documents, "ixen enfortits" i suposa "una manera assentar cultura política basada en el diàleg, reconeixement i respecte de les diferències". Braina, per la seua part, ha assenyalat que el nou acord pretén "gestionar les diferències" i facilitar la "lleialtat entre els tres grups".

Per últim, Ignasi García, portaveu de Compromís, ha explicat que aquest "Reacord de Fadrell" és una oportunitat per a millorar els punts programàtics que pretenien transformar "de manera progressista la ciutat", perquè s'havien adonat que "la manera de consensuar no estava funcionant com toca".

També et pot interessar

stats