El PSPV i Compromís lamenten el menyspreu de la presidenta de les Corts a l'AVL

Els grups parlamentaris adverteixen que "plantaran cara als negacionistes lingüístics" i demanen a Mazón que prenga mesures

Acte de lliurament de la memòria de l'AVL
Acte de lliurament de la memòria de l'AVL / Les Corts

Els grups parlamentaris del PSPV i Compromís a les Corts han lamentat aquest dimarts el “menyspreu” que a parer seu ha mostrat la presidenta del parlament valencià, Llanos Massó, a l'Acadèmia Valenciana de Llengua (AVL) i han advertit que "plantaran cara als negacionistes lingüístics".

Les dues formacions s'han pronunciat així després que Massó haja declarat, després de rebre la memòria de l'AVL de mans de la seua presidenta, Verònica Cantó, que agafava el document "des del punt de vista institucional", complint la legalitat vigent, però amb el desig de poder canviar en el futur la llei que la reconeix com a autoritat normativa del valencià.

El portaveu socialista de Cultura a les Corts, José Chulvi, ha demanat al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que "prenga mesures hui mateix" davant de l’actitud de la presidenta de les Corts, ja que en cas contrari "serà còmplice d'un atac a l'Estatut". Així mateix, ha demanat "respecte per a l'autoritat acadèmica que fa vint anys que treballa per la pau social i la dignificació del valencià". "Mazón hauria d'obligar els seus socis a respectar la llei", ha insistit en un comunicat el diputat socialista, que ha lamentat que aquests atacs "només busquen el descrèdit i l'abandó de la llengua".

Per la seua banda, la diputada de Compromís María Josep Amigó ha manifestat que continuarà donant "suport absolut" als criteris i determinacions de l'AVL. "Pot semblar lògic i normal, però per al PP i Vox no ho és, ja que estan denigrant contínuament els criteris rigorosament científics en temes de llengua", ha denunciat. La diputada ha assegurat que Compromís continuarà "plantant cara als negacionistes lingüístics" com ha fet ja "amb el canvi climàtic o el masclisme i la violència contra les dones".

També et pot interessar

stats