El PSPV i Compromís expulsaran els regidors que pacten una alcaldia amb la dreta

Les dues formacions reclamen que els representants municipals repetisquen governs com el del Botànic.

El PSPV i Compromís expulsaran els regidors que pacten una alcaldia amb la dreta
El PSPV i Compromís expulsaran els regidors que pacten una alcaldia amb la dreta

El PSPV i Compromís han acordat que, en cas que la candidatura d'algun dels dos partits reba el suport de la dreta “per acció o per omissió” per a l'alcaldia, iniciaran expedients sancionadors d'expulsió als regidors que hagen participat en aquesta acció.

Així ho han acordat les dues formacions en la subcomissió bilateral sobre els pactes locals, que s’ha reunit aquesta vesprada a València. En un comunitat, els partits reclamen que tots els representants dels dos partits en els municipis repetisquen governs com el del pacte del Botànic.

Així mateix, també s'iniciaran expedients sancionadors d'expulsió contra aquells regidors que amb el vot favorable a formacions de la dreta propicien alcaldies d'aquests partits de dretes, impedint una alcaldia del PSPV-PSOE o Compromís.

En alguns municipis valencians les agrupacions locals de les dues formacions mantenen fortes discrepàncies, fet que posa en perill l'accés de l'esquerra a les alcaldies si no pacten.

Per exemple, l'executiva del PSPV ha advertit al cap de llista de Sueca que, si no vota la candidata de Compromís, que és la llista més votada, l'expulsaran del partit. A Llíria, la situació és inversa, ja que Compromís és qui es resisteix a donar suport al candidat del PSPV.

També et pot interessar

stats