PSPV, Compromís i Podem-Castelló en Moviment-EU signen l’Acord de Fadrell

Aquest nou acord de govern relleva el Pacte del Grau i permet a Amparo Marco revalidar l’alcaldia de Castelló de la Plana.

Amparo Marco va revalidar el càrrec d'alcaldessa de Castelló de la Plana

Quasi dues setmanes d'intenses negociacions polítiques han donat com a resultat la firma aquest dimarts, 25 de juny, a Castelló  de l'anomenat Acord de Fadrell, entre el PSPV, Compromís i la Confluència de Podem, Castelló en Moviment i Esquerra Unida. El pacte permetrà a Amparo Marco revalidar l’alcaldia de Castelló de la Plana els pròxims quatre anys a partir d'un acord progressista que inclou en el govern representants de les tres formacions. El nou equip municipal es defineix progressista, feminista i sostenible, segons han destacat en la signatura del programa.  

L'acord pren el nom de l'ermita emblemàtica de la ciutat, però també perquè els tres partits polítics han volgut simbolitzar el canvi que representa el nou govern, un equip on per primera vegada estaran presents les confluències d'esquerres de Podem.

El programa del nou govern municipal contempla cinc àrees bàsiques que van des de la ciutat de les persones fins a fer de Castelló una capital ecològica i sostenible.

Govern feminista i LGTBI

Destaquen també la creació d'una regidoria de Feminisme i LGTBI que estarà conduïda per la regidora de Compromís, Verónica Ruiz, i una altra de Transició Ecològica, a càrrec de Fernando Navarro de les Confluències.

A més, té un pes fonamental el portaveu del govern municipal, que és el socialista Rafa Simó, que també assumeix les competències d'ordenació del territori i urbanisme.

Transició ecològica

El govern del Fadrell donarà especial importància al departament d'infraestructures verdes i mobilitat sostenible, amb dos regidors que s'incorporen en esta nova corporació i que són els socialistes, Jorge Ribes i Isabel Granero.

L'escenificació de la firma del pacte s'ha fet de manera breu, en una sala cívica de l'ermita de Fadrell i ha sigut obert a tota la ciutadania de Castelló.

Les tres formacions remarquen la solidesa de l'acord 

Al finalitzar l'acte, l'alcaldessa, Amparo Marco, s'ha mostrat satisfeta de l'acord perquè "continua amb els objectius de l'anterior legislatura de governar per a les persones i continuarem apropant l'administració municipal a tota la ciutadania i  posant el nostre cor en totes les accions de govern per a millorar tots els aspectes que calguen del funcionament de la capital de la Plana".

Per la seua banda, el líder de Compromís, Igansi Garcia, ha subratllat que amb l'acord afronten amb més solidesa totes les reivindicacions de cara a la Generalitat: "serà un govern que pretén respectar i fer que es respecten el dret de les persones i el dret a la diversitat de gènere".

El representant de les confluències, Fernando Navarro, ha dit que "ara tot el que les confluències han reclamat en l'oposició ho podran aplicar perquè estan dins del govern, sobretot aspectes relacionats amb la transició ecològica, polítiques sostenibles i de transparència".

 

També et pot interessar

stats