PSPV i Compromís apliquen un cordó sanitari a Vox a les Corts

Ana Vega critica que se’ls va excloure d’una reunió amb la resta de grups per a constituir una nova comissió.

PSPV i Compromís apliquen un cordó sanitari a Vox a les Corts
PSPV i Compromís apliquen un cordó sanitari a Vox a les Corts

Els PSPV i Compromís a les Corts han defés que no treballaran amb Vox perquè les idees que el partit representa són les que volen combatre. Mentrestant, des de la formació d’ultradreta ha indicat que "no passa res" ja que ells venen "plorats de casa" i no els importa "la soledat".

Aquest intercanvi de declaracions es produeix després que la síndica de Vox, Ana Vega, criticara que se'ls va excloure d'una reunió de la resta de grups per a preparar la constitució de la nova comissió d'estudi sobre els usos del temps.

Vega ha afirmat que s'està apartant un grup polític que representa 300.000 votants, aplicant un "cordó sanitari" al qual el president de les Corts, Enric Morera, s'ha oposat.

Pel que fa al síndic de Compromís, Fran Ferri, ha explicat que va ser una reunió "oficiosa" que va convocar la portaveu del seu grup en la comissió, qui va citar els que van votar a favor de crear-la i Vox ho va fer en contra.

Tot i això, Ferri ha indicat que Compromís i PSPV tenen l'acord de no comptar amb un partit "que no respecta els drets humans" i que té un representant a Alacant que secunda que es cremen les seus del seu partit, perquè no se senten "còmodes treballant amb ells" i no volen fer-ho.

Per la seua banda, el síndic socialista, Manolo Mata, ha indicat que té "tota la lògica del món" que no es cride a una reunió informal un grup que va votar en contra de la comissió per a preparar el pla de treball d'aquest òrgan. A més, ha justificat la seua postura en el fet que l'argument central de Vox és que l'autonomia ha de desaparéixer, i ha sostingut que no ha de parlar ni treballar conjuntament amb un partit que representa tot el que el que vol combatre.

També et pot interessar

stats