El PSPV celebrarà primàries en nou municipis de la Comunitat Valenciana

València, Alfafar, Manises, Sueca, Torrevella, la Vila Joiosa, el Campello, Calp i Villena són aquests municipis.

Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent
Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent

El PSPV-PSOE celebrarà primàries a València, Alfafar, Manises, Sueca, Torrevella, la Vila Joiosa, el Campello, Calp i Villena. Són nou dels 65 municipis de la Comunitat Valenciana amb més de 20.000 habitants, segons han informat fonts socialistes.

Les mateixes fonts han confirmat oficialment que les direccions de Ferraz, Blanqueries i Ontinyent han acordat ajornar fins a desembre la celebració de les primàries en aquest municipi valencià, a les quals aspirava a presentar-se l'expresident de la Diputació de València i alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, imputat en l'operació Alqueria.

En tots els municipis on es celebraran les primàries socialistes només s'han presentat dos candidats i només en el cas de la Vila Joiosa un d'ells és l'actual alcalde, Andrés Verdú.

En el municipi de Sagunt, han explicat fonts socialistes, s'havia presentat una candidatura, la de Darío Moreno, però poc després de tancar-se la presentació de precandidatures, s'ha personat el portaveu socialista de l'Ajuntament de la localitat, Francisco Crispín, per a qui la fiscalia ha demanat 5 anys de presó per un suposat delicte continuat de prevaricació, falsificació i malversació.

Les mateixes fonts han explicat que se li ha recollit la precandidatura "per procediment", però la direcció de Blanqueries ja ha anunciat que ha iniciat el procés per a la seua expulsió del partit, per la qual cosa no podrà presentar-se a les primàries. Així, Sagunt es queda amb un únic candidat.

Respecte de Jorge Rodríguez, han incidit que si al desembre continua en la mateixa situació, podrà presentar-se a les primàries, però si s'alça el secret de sumari i s'adverteixen "actuacions reprovables vinculades a un fet delictiu, es valorarà la situació".  

Una vegada tancat el termini de presentació de candidatures, cal recollir i presentar els avals, de l'1 al 5 d'octubre.

També et pot interessar

stats