El PSPV baixa en intenció de vot, però segueix en primer lloc a la Comunitat Valenciana

Segons el CIS de febrer, pugen Unides Podem, el PP, Vox i Cs, mentre que Compromís baixa.

El PSPV baixa en intenció de vot, però segueix en primer lloc a la Comunitat Valenciana
El PSPV baixa en intenció de vot, però segueix en primer lloc a la Comunitat Valenciana

El PSPV-PSOE continuaria sent la força més votada en la Comunitat Valenciana en unes eleccions generals, amb un 32% de suport, segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), encara que baixa 2,5 punts en intenció de vot respecte al sondeig de gener. No obstant això, segueix per damunt del 27,8% de suport que va aconseguir en els comicis generals de novembre.

Segons el baròmetre elaborat entre l'1 i l'11 de febrer i que ofereix resultats per comunitats autònomes de vot directe més simpatia, pujarien en estimació de vot respecte a l'anterior sondeig Unides Podem (4,6 punts més), el PP (2,7 punts), Vox (0,6 punts) i Ciutadans (mig punt), mentre que l'altre partit que baixaria seria Més Compromís (1,5 punts menys).

El PP retalla la distància amb el PSPV

Amb aquesta estimació, es rebaixa la distància amb el segon partit, el PP, que seria ara de 15,8 punts enfront dels 21 punts del baròmetre anterior. Els populars obtenen un suport del 16,2% (l'anterior CIS li donava el 13,5%), encara per davall del 23,2% de les eleccions del 10N.

Unides Podem és el que més creix

El creixement més gran l'experimenta Unides Podem, que creix d'una estimació de vot al gener del 10,2% fins al 14,8%, per damunt fins i tot del suport que va obtindre en les generals de novembre (que va ser del 13,5%). La qual cosa li situa com a tercera força en la Comunitat Valenciana, desplaçant així a Vox.

Vox és segons aquest sondeig el quart partit, perquè obté un suport de l'11,1% i millora l'estimació del mes anterior (que era del 10,5%), encara que per davall del 18,5% que va tindre en les eleccions generals de fa tres mesos.

Compromís continua baixant

Ciutadans pujaria del 5,6% de l'anterior sondeig al 6,1% de febrer, per davall del 7,8% que va recaptar el 10N, i com a sisena força continuaria Compromís, que obtindria el 3,4% dels sufragis, quan l'anterior CIS li donava el 4,9% i en els comicis de novembre va aconseguir el 7%.

També et pot interessar

stats