El PSPV aposta per formar ràpidament un govern progressista que atenga les demandes valencianes

Ximo Puig assenyala que l'ascens de l'extrema dreta és "una mala notícia".

Participants en la Comissió Executiva d’aquesta vesprada a València
Participants en la Comissió Executiva d’aquesta vesprada a València / À Punt Media

Desbloquejar la situació política amb la formació d'un govern progressista que atenga les demandes valencianes, encara que no han especificat la fórmula ni tampoc han esmentat la coalició. Aquest seria el full de ruta que veuen els socialistes valencians després del resultat electoral del 10N i que ha expressat el secretari general del PSPV, Ximo Puig, en la reunió de la Comissió Executiva d'aquesta vesprada a València.

En opinió de Puig, s’ha de constituir un govern “al més ràpidament possible” i, a més, ha afegit que ha de ser un executiu progressista, que defense els interessos dels valencians i que atenga la voluntat de “cooperació, finançament just i que consolide l’Estat del benestar”. “S’ha de desbloquejar la situació i, si no hi ha alternativa, s'ha de deixar governar el PSOE”, atés que és la força més votada.

Sobre les declaracions que ha fet el seu company de partit José Luis Àbalos, en què considerava que sí que s’havia frenat la ultradreta, Ximo Puig ha assenyalat que “és indiscutible l’aritmètica”. Per al líder dels socialistes valencians, la “mala notícia” del nou panorama polític, com va indicar la mateixa nit electoral, continua sent l’ascens de l’extrema dreta.

Per la seua banda, el sotssecretari general dels socialistes valencians, Manolo Mata, comparteix la mateixa visió que Ábalos: “El PSOE sempre frena la ultradreta, perquè la ultradreta està en una operació europea i mundial de liquidar les democràcies occidentals. La socialdemocràcia està combatent amb la ultradreta. Una altra cosa és el que hauria passat si no hi haguera hagut eleccions, però això és opinable”, ha sentenciat Mata en 20 H NTC.

Respecte a la integració d'Unides Podem en el govern, Mata ha instat la formació d’Iglesias a plantejar al PSOE el seu programa i veure en quines condicions Unides Podem podria accedir al govern.

També et pot interessar

stats