El PSPV acusa Mazón de fulminar l'oficina per a recuperar fons robats per la corrupció

El PP respon que amb la supressió “s’ha despolititzat” l’àrea de Presidència

Mazón anuncia Consell
El president de la Generalitat, Carlos Mazón / À Punt NTC

La síndica del PSPV-PSOE a les Corts, Rebeca Torró, ha denunciat que el govern presidit per Carlos Mazón ha eliminat del reglament de Presidència l'oficina per a la recuperació de fons robats en casos de corrupció durant els governs del Partit Popular. 

Segons Torró, el reglament s'ha publicat aquest dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i, amb això, “Mazón ha fulminat l'oficina que va posar en marxa el govern de Ximo Puig per a recuperar els diners que el PP ens va robar al llarg dels anys, en els seus múltiples casos de corrupció”. Segons la portaveu socialista, ho ha fet “enmig del pont d'agost, amb nocturnitat i traïdoria, unes formes i un fons que diu molt del seu compromís per a lluitar contra la corrupció”.

El PSPV han reivindicat que el govern anterior va recuperar més de vint milions d’euros i han exigit la “reactivació immediata” de l’oficina dins de les competències de Presidència de la Generalitat.

El PP respon que amb la supressió “s’ha despolititzat” l’àrea de Presidència

El secretari general del Partit Popular valencià, Juanfran Pérez Llorca, ha assegurat que amb la supressió d’aquesta àrea de Presidència "s'ha despolititzat i professionalitzat”, a “diferència” del govern anteriot, que “li va llevar competències per a donar-los-les als polítics”.

“L'Advocacia de la Generalitat és l'òrgan suprem que té la capacitat d'instar accions judicials relacionades no sols amb casos de corrupció sinó de qualsevol altra índole”, ha assenyalat Pérez Llorca en un comunicat. 

En aquest sentit, el dirigent popular ha recordat que “l'actual Consell no sols nomena advocat general independent, com a màxim garant de vetlar per la legalitat en l'actuació administrativa, sinó que a més se li atorguen plenes competències perquè faça el que ha de fer, sense ingerències polítiques de cap mena i amb total independència”.

També et pot interessar

stats