El PSPV abandona el ple de la Diputació de València després que Vox els acuse de "criminals"

El president de la Diputació, Vicent Mompó (PP), ha indicat que no li agrada la paraula, si bé ha afegit que ell no podia "retirar de l'acta les paraules de cap company", i ha precisat que "ha de ser el mateix que les ha dit" el que ho faça

Els diputats del PSPV han abandonat el ple de la Diputació de València / À Punt NTC

Els dotze diputats del PSPV-PSOE en la Diputació de València han escenificat aquest dimarts les seues discrepàncies amb Vox abandonant el ple, després que el portaveu d'aquesta formació, Sergio Pastor, haja titllat al partit socialista de "criminal".

Tot s'ha iniciat durant una moció sobre la Setmana Santa, presentada precisament per Vox, l'última de les previstes en l'ordre del dia. Vox demanava reconéixer i fer valdre la labor de les confraries i germanors de la Setmana Santa per "l'arrel judeocristiana i catòlica" de la societat espanyola, però durant la seua intervenció, Pastor ha dit que esperava que ara no passara com el succeït als valencians" abans de l'inici de la Guerra Civil", i tot seguit ha indicat que els membres de l'oposició eren "hereus del Front Popular" i el PSPV un partit "criminal".

Després de l'exabrupte del diputat de Vox, el portaveu del PSPV-PSOE, Carlos Fernández Bielsa, ha instat Sergio Pastor a retirar les seues paraules, cosa que Pastor ha descartat afirmant que s'acollia a "la llibertat d'expressió". L'expressió de Pastor ha provocat el rebuig i les crítiques dels socialistes, que han abandonat el ple abans que finalitzara la convocatòria. "És de vergonya i indescriptible la intenció de Vox en aquest ple de cridar-nos 'partit criminal'. És una falta de respecte i també a la Setmana Santa i a la moció que s'ha debatut", ha assegurat Bielsa, alhora que ha demanat a Pastor que retirara el que s'ha dit.

Al malestar del PSPV s'ha sumat el de la vicepresidenta primera i diputada d'Ens Uneix, Natàlia Enguix, que ha assenyalat que no compartia la intervenció de Vox.

Vox retira l'acusació "per concòrdia"

El president de la Diputació, Vicent Mompó (PP), ha indicat que no li agrada la paraula "criminal", si bé ell no podia "retirar de l'acta les paraules de cap company", i ha precisat que "ha de ser el mateix que les ha dit" el que ho faça. "No he de ratificar o no les paraules d'altres companys. Ja sabem com som cadascun. Jo he demostrat amb fets la meua manera d'intervindre en els plens. No m'agrada la tensió que s'ha viscut", ha insistit.

Finalment i abans de concloure el ple, Sergio Pastor ha exposat que "per concòrdia" retirava el que s'ha dit. "Si els crims duts a terme per membres d'un partit-organització no es poden atribuir a un partit, s'obri un meló", ha dit el portaveu de Vox, que a continuació ha afegit: "De totes maneres, per concòrdia, ho retire".

Després del debat i l'incident, en el qual únicament han intervingut Vox i l'equip de govern, la iniciativa ha tirat avant amb els vots a favor del seu ponent i de l'executiu que formen PP i Ens Uneix. Ha comptat amb l'abstenció de PSPV i Compromís.

També et pot interessar

stats