El PSOE vol retirar les restes de Franco del Valle de los Caídos

Activarà un projecte de llei o un reial decret per a tramitar la iniciativa, que ja van proposar al Congrés fa sis mesos.

Una delegació de l'executiva del PSOE en una visita al Valle de los Caídos
Una delegació de l'executiva del PSOE en una visita al Valle de los Caídos / Flicker del PSOE

El govern de Pedro Sánchez té la intenció de retirar les restes del dictador, Francisco Franco del Valle de los Caídos. EL PSOE es planeja exhumar el cos i treure’l del monument perquè deixe de ser el seu mausoleu i es convertisca en un lloc per a la memòria de les víctimes del franquisme.

La proposta l’ha plantejada el secretari de Justícia, Llibertats i Nous drets, Andrés Perelló, en la primera reunió de la comissió permanent de l’executiva socialista. La seua idea es donar un cos legal a la reforma de la Llei de Memòria Històrica que el PSOE va registrar en el Congrés ara fa sis mesos.

L’executiva socialista ha confirmat que tramitaran la iniciativa a través d'un projecte de llei o bé amb un reial decret que n'agilitzaria el procés.

Al mateix temps, des de la direcció del PSOE s’ha demanat temps pe a abordar l’assumpte “sense urgències ni precipitacions i generant el menor nombre d’estridències possible”.

Ciutadans ha avançat que donarà suport a la mesura si es fa amb consens i el Valle de los Caídos es converteix en un cementeri nacional.

Arreplegada de firmes de la Fundació Francisco Franco

Diumenge, la Fundació Francisco Franco va activar una campanya d'arreplegada de firmes en la plataforma change.org per a demanar la "no profanació" del Valle de los Caídos, amb el títol "Respetad a los muertos". Ja han aconseguit el suport de 24.000 persones.

També et pot interessar

stats