El PSOE veu “inviable” el govern de coalició amb Unides Podem i els convida a buscar altres fórmules

Rebutgen un Consell de Ministres amb dos governs i argumenten que hi ha diferències profundes en qüestions d’estat, com ara Catalunya.

VÍDEO | El PSOE veu “inviable” el govern de coalició amb Unides Podem i els convida a buscar altres fórmules

El PSOE ha assenyalat aquest dimarts, a través d’un comunicat, que troba “inviable” la fórmula de govern de coalició que planteja Unides Podem  i convida el partit morat a buscar “altres fórmules” per a facilitar un govern progressista. 

D’aquesta manera, els socialistes rebutgen la proposta que ha enviat aquest dimarts la formació de Pablo Iglesias, i justifiquen la negativa en la desconfiança creixent que hi ha, diuen, entre els dos partits i que, al seu parer, va frustrar la negociació el juliol passat. A més, el PSOE no és partidari de formar un gabinet que permeta “l’existència real de dos governs dins del Consell de Ministres”. 

El partit de Pedro Sánchez també s’empara en les “diferències importants” que els dos partits tenen en qüestions d’estat per a dir “no” a la coalició. Un exemple és la crisi territorial de Catalunya, en què el PSOE aposta pel "diàleg dins de la legalitat, respecte a la Constitució i enfortiment de l’estat autonòmic". 

En el document que s’ha fet públic aquest dimarts amb l’oferta d’Unides Podem, la formació morada recupera la idea de crear una mesa de partits per a buscar solucions al conflicte territorial, una iniciativa que a principi d’any va fer convulsionar internament el PSOE. 

Unides Podem ha oferit als socialistes una proposta per a formar un govern de coalició, en què demanen una vicepresidència de Drets Socials i Igualtat i tres ministeris. D’aquests, continuen demanant Treball, a pesar de les desconfiances que la petició d’aquesta cartera van despertar al juliol en alguns sectors econòmics.

També et pot interessar

stats