El PSOE veta la candidatura de Jorge Rodríguez a Ontinyent

Segons el partit, els suspesos cautelarment de militància no poden participar en els processos de primàries per a triar candidats a alcaldies i diputacions.

Jorge Rodríguez, en una imatge d'arxiu
Jorge Rodríguez, en una imatge d'arxiu / PSPV

El secretari de Coordinació Territorial del PSOE, Santos Cerdán León, ha enviat una carta als secretaris d'Organització del PSPV de la Vall d'Albaida i Ontinyent per a indicar-los que Jorge Rodríguez no pot ser candidat del PSPV-PSOE en les primàries per a designar el candidat a l'alcaldia d'Ontinyent. 

En la missiva s'especifica que els suspesos cautelarment de militància, com és el cas de Rodríguez –després de la seua detenció i imputació en l'operació Alqueria–, no poden participar en els processos de primàries per a triar candidats a les alcaldies i les diputacions.

Amb aquest posicionament, la direcció federal del PSOE s'oposa formalment i frontalment al fet que Rodríguez puga presentar-se a les eleccions municipals de 2019 com a candidat del PSPV, com havien defensat des de l'agrupació local.

Respecte d’això, el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, havia assegurat que "qui decideix la presentació o no d'un candidat en el PSOE no són els jutges sinó l'ètica".

En la carta remesa per Cerdán León a les agrupacions comarcal i local afectades, es recorda que l'article 454 del reglament que desenvolupa els Estatuts Federals del PSOE estableix que "la suspensió d'afiliació deixa sense efecte els drets i els deures de l'afiliat/ada, excepte l'obligació de pagar puntualment les quotes i de respectar les decisions polítiques dels òrgans de direcció del partit".

Així mateix, s'indica que l'article 221 d'aquesta norma, que regula els processos de primàries, estableix que "serà elegible qualsevol militant o afiliat socialista en ple ús dels seus drets orgànics que complisca els requisits establits en el present reglament".

Davant de l'eventual presentació de la candidatura de Rodríguez per a ser candidat del PSPV-PSOE a l'alcaldia d'Ontinyent, el secretari de Coordinació Territorial ha recordat que "actualment hi ha sobre ell una suspensió cautelar de militància, per la qual cosa no compleix els requisits que exigeix el Reglament Federal de Desenvolupament dels Estatuts Federals per a poder optar com a candidat a les primàries d'aquesta localitat".

També et pot interessar

stats