El PSOE i Unides Podem secunden una comissió d'investigació al Congrés pel cas Kitchen

Donen suport a la iniciativa per a investigar l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, proposada pels grups nacionalistes i minoritaris.

Pedro Sánchez, Carmen Calvo i Pablo Iglesias al Ple del Congrés
Pedro Sánchez, Carmen Calvo i Pablo Iglesias al Ple del Congrés / À Punt NTC

Els grups parlamentaris del PSOE i Unides Podem, socis del govern espanyol, han anunciat que presentaran una proposta al Congrés per a crear una comissió d'investigació sobre l'operació Kitchen, que presumptament implica ex-alts càrrecs del PP.

La proposta arriba després que aquest dimarts ERC, JxCat, EH Bildu, Més País, Compromís o el BNG anunciaren que iniciaven contactes per a demanar una comissió d'investigació sobre aquest cas en la cambra baixa. De fet el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Gabriel Rufián, va dir que esperarien als partits del govern per a intentar recaptar el seu suport. Els grups de Ciutadans i el PNB també estarien d'acord a crear la comissió.

La petició podria arribar a la mesa del Congrés la pròxima setmana i podria ser admesa a tràmit amb el vistiplau dels serveis jurídics i una majoria dels seus membres. Amb això, la Junta de Portaveus podrà determinar en quin ple es debat la proposta perquè puga, finalment, crear-se la comissió.

També et pot interessar

stats