PSOE i Unides Podem reuneixen d’urgència la comissió de seguiment per a tancar la crisi de govern

La segona reunió d’aquest òrgan de control ha tingut lloc de sorpresa ja que estava prevista per al dijous 12 de març.

Comissió permanent de seguiment de l'acord de coalició del govern espanyol
Comissió permanent de seguiment de l'acord de coalició del govern espanyol / PSOE

La comissió permanent de seguiment de l'acord de coalició del govern espanyol s’ha reunit d’urgència aquest divendres a la vesprada, tot i que la reunió estava prevista per al dijous de la setmana que ve.

És la segona reunió d'aquest òrgan de control, que es va constituir el 18 de febrer. La comissió té lloc en un context en el qual hi ha hagut xocs entre ministeris dirigits pels dos partits que integren el govern de coalició, per qüestions com la futura llei de garantia de la llibertat sexual o la guia que ha difós el Ministeri de Treball per a actuar en els centres de treball davant del coronavirus.

Al final de la trobada, des de l'òrgan de control s'ha destacat que el treball conjunt dels dos partits “es basa en el diàleg constant, que fa molt mes fort" al govern de coalició. Fonts socialistes han subratllat que la comissió de seguiment aspira a consolidar la nova cultura de coalició, “basada en la col·laboració i en el respecte mutu, i mostra la seua disposició a reunir-se quan siga necessari per a facilitar l'agenda legislativa progressista i el compliment dels compromisos polítics adquirits”.

Sobre la llei de la garantia de llibertat sexual, des de la comissió l'han valorat com un “assoliment col·lectiu del Moviment Feminista i una llei de totes”.

Altres qüestions que han generat discrepàncies entre el PSOE i Unides Podem han sigut les anomenades devolucions en calent d'immigrants, el recurs de l'Advocacia de l'Estat contra la sentència que obliga a indemnitzar la família de José Couso i la comissió d'investigació sobre les suposades donacions milionàries des de comptes bancaris a l'estranger vinculades al rei emèrit, Joan Carles I.

La creació d'aquest òrgan de control estava previst en el protocol de funcionament, coordinació, desenvolupament i seguiment de l'acord de govern progressista de coalició que el PSOE i Unides Podem van firmar el 8 de gener, l'endemà de la investidura del president Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats