PSOE i Unides Podem cauen en el CIS de desembre

PP, Vox i Ciutadans es reforcen i guanyen dos punts i mig.

PSOE i Unides Podem cauen en el CIS de desembre
PSOE i Unides Podem cauen en el CIS de desembre

Les dues formacions polítiques que integren el govern de coalició a Espanya, el PSOE i Unides Podem, perden quasi punt i mig en estimació de vot, mentre que els partits de l'oposició, el PP, Vox i Ciutadans es reforcen i guanyen dos punts i mig, segons l'últim baròmetre del CIS.

El sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques, elaborat entre l'1 i el 9 de desembre, atorga al PSOE un 29,5% en estimació de vot (nou dècimes menys que al novembre), mentre que al PP li dona una pujada de sis dècimes, fins al 19,2%.

Vox es manté clarament com la tercera força política a nivell estatal, amb un 14% (huit dècimes més), i Unides Podem continua la seua senda descendent i es queda amb un 10,8%, enfront del 11,4% de fa només un mes, a escassa distància de Ciutadans, que guanya un punt i obtindria un 10,5% dels vots.

Pedro Sánchez, el millor valorat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua sent el més valorat dels cinc principals líders dels partits estatals, encara que la seua nota baixa. Segons el baròmetre, Sánchez obté una qualificació de 4,3 punts, una dècima menys que al novembre; Pablo Casado, el líder del PP, puja la seua nota dues dècimes, fins als 3,6 punts, i Pablo Iglesias (Unides Podem) en baixa una, fins als 3,2. Santiago Abascal (Vox) puja dues dècimes fins als 2,5 punts, mentre que Inés Arrimadas (Ciutadans) és la segona líder més valorada després de Sánchez, amb una nota de 3,9, dues dècimes més que al novembre.

Tampoc són bones les dades de confiança, que en aquest cas només es refereixen a Sánchez i a Casado. I encara que és major la confiança que hi ha cap al president del govern, perquè un 28,3% diuen que li'n tenen molta o bastant, enfront d'un 11,4% que es pronuncia així sobre Casado, continua sent molt superior la desconfiança cap a tots dos. Així, el 68,7% té poca o cap confiança en Sánchez, percentatge que s'eleva al 84,1% en el cas de Casado, segons el CIS.

També et pot interessar

stats