El PSOE torna a guanyar les eleccions i necessitarà pactes per a poder governar

El gran beneficiat de la repetició electoral ha sigut Vox, que irromp al tercer lloc amb 52 escons, per darrere del PP (88).

El PSOE torna a guanyar les eleccions i necessitarà pactes per a poder governar
El PSOE torna a guanyar les eleccions i necessitarà pactes per a poder governar
10 de novembre 2019 - 23:00

Amb el 100% escrutat, el PSOE ha tornat a guanyar les eleccions generals, però no ha aconseguit millorar els resultats obtinguts el 28A, fet que li dificulta la governabilitat. Així, els socialistes han aconseguit 120 diputats, tres menys que en els comicis d'abril.

El gran beneficiat de la repetició electoral ha sigut Vox, que irromp al tercer lloc amb 52 diputats i dobla el resultat del 28 d'abril. El PP s'ha situat com a segona força amb 88 escons, 22 més que en els anteriors comicis. Això el reforça en el segon lloc, ja que deixa la formació d'ultradreta a 36 diputats.

L'altra cara de la moneda l'ha protagonitzat Ciutadans. La formació d'Albert Rivera ha perdut 47 diputats i ha passat del tercer lloc, a només 9 escons del PP, a baixar fins al sisé amb 10 i veure's fins i tot superat per Esquerra Republicana (13).

Unides Podem, amb 35, ha perdut set escons respecte al 28A, i Més País s'ha quedat amb 3, un dels qual és l'aconseguit per Joan Baldoví a la circumscripció de València amb Més Compromís.

La participació cau vora dos punts

La participació en les eleccions generals ha caigut 1,82 punts en comparació amb el 28 d'abril. En concret, la participació al conjunt de l'Estat espanyol s'ha situat en un 69,94% del cens electoral, davant el 71,76% de la convocatòria prèvia. 

També et pot interessar

stats