El PSOE respon a Ciutadans que no pensa negociar "res" de la moció de censura

Els socialistes han apel·lat a la responsabilitat dels 350 diputats del Congrés perquè donen suport a la moció.

El secretario d'organización del PSOE, José Luis Ábalos, en la Festa de la Rosa a Torrent.
El secretario d'organización del PSOE, José Luis Ábalos, en la Festa de la Rosa a Torrent. / EFE Manuel Bruque

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat hui durant la Festa de la Rosa de Torrent que el seu partit no pensa negociar res de la moció de censura perquè és l'única alternativa a un govern "immoral, políticament i moralment acorralat" de Mariano Rajoy. Els socialistes han respost així a l'oferta que els va fer Ciutadans (Cs) per a pactar una moció instrumental per a convocar eleccions i els ha demanat que "deixen de marejar" amb aquest tema.

Ábalos ha reclamat al partit taronja que sacrifique una miqueta "la seua ansietat demoscòpica, perquè no passa res per esperar alguns mesos" per a aquestes hipotètiques eleccions. "Se'ls veu massa el llautó i no volen fer aquesta contribució per a Espanya", ha sentenciat. També ha apel·lat a la responsabilitat dels 350 diputats constitucionals perquè donen suport a la moció preguntant-se si estan disposats a tolerar un govern que descanse "en una xarxa de corrupció institucional", en al·lusió a la sentència del cas Gürtel que condemna els populars per lucrar-se.

El dirigent socialista també ha contestat a les acusacions que durant els últims dies els han fet els populars, que han acusat Sánchez de ser un judes de la política i el PSOE de voler acabar amb el govern amb el suport dels que "volen trencar Espanya i els hereus del terrorisme". "Però, què els queda ja? En quin nivell de desesperació es troben", s'ha preguntat. I ha rematat: "Com pot governar així Espanya, aquesta Espanya de la qual se'ls ompli la boca?".

També et pot interessar

stats