El PSOE recuperarà al Congrés la seua iniciativa contra l'explotació sexual

Redondo avança que el partit registrarà una proposició de llei que busca castigar qui es lucre de destinar un espai perquè s’exercisca la prostitució

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, durant la roda de premsa després de la seua reunió amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska
La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, durant una roda de premsa / Chema Moya (Efe)

El PSOE recuperarà la seua iniciativa per a combatre l'explotació sexual a través d'una proposició de llei al Congrés, que en la passada legislatura plantejava castigar a tot aquell que es lucre de la prostitució aliena i multar els homes que paguen per sexe.

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha avançat aquest dijous en la comissió d'igualtat del Congrés que el PSOE registrarà "pròximament" una proposició de llei a la Cambra Baixa per a incloure en el Codi Penal la terceria locativa. Aquesta consisteix a castigar qui es lucre de destinar un immoble o qualsevol altre espai perquè una persona exercisca la prostitució, fins i tot amb el seu consentiment.

Fonts d'Igualtat han precisat que el punt de partida de la proposició de llei és el text que les socialistes van registrar al parlament el maig de 2022, que va decaure per la dissolució de les Corts per a la celebració d'eleccions anticipades. En el text, el PSOE plantejava castigar tot aquell que es lucre de la prostitució aliena —això és, tota classe de proxenetisme—, apujar les penes relatives a aquests delictes i multar els qui recórreguen a la prostitució.

Per la seua banda, fonts socialistes han indicat que el ministeri ha de valorar la proposta abans del seu registre, "també tenint en compte al Parlament".

Redondo ha assegurat que aquest és el "primer pas", encara que "no el definitiu" en el full de ruta per a lluitar contra el tràfic, si bé la titular d'Igualtat no ha inclòs aquest dijous l'impuls d'una llei integral entre les prioritats del seu departament. "Efectivament, anirem posant ingredients que facen que el tràfic de persones en totes les seues manifestacions siga erradicat", ha subratllat i ha assenyalat que, com a socialista, l'abolicionisme és l'objectiu cap al qual cal encaminar-se, encara que ha reconegut que en aquesta matèria no hi ha consensos i el PSOE necessita "sumar una àmplia majoria".

Així mateix, ha sostingut que cal oferir una alternativa de vida digna per a les 60.000 dones que estan en situació de prostitució a Espanya, moltes d'elles migrants, i que necessiten una solució residencial i d'ocupació.

També et pot interessar

stats